Last news in Fakti

17 Декември, 2014 23:38 731 0

Борусия Дортмунд изпусна победата срещу Волфсбург

  • борусия дортмунд-
  • волфсбург-
  • германия

Двата отбора направиха равенство от 2:2

Борусия Дортмунд изпусна победата срещу Волфсбург - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Борусия Дортмунд пропусна да извоюва почти спечелена победа в своето домакинство срещу Волфсбург в мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига.

Мачът завърши при резултат от 2:2, което остави Борусия в зоната на изпадащите. Тимът на Юрген Клоп заема 17-то място с актив от 15 точки, докато Волфсбург са втори с актив от 31 точки.

Срещата  започна с натиск на домакините, като във 2-та минута Обамеянг пропусна да отбележи на много удобна позиция пред вратата на Беналио. Гостите отвърнаха с опасен удар на Де Брюйн, който бе спасен от Лангерак. Все пак в 8-та минута Обамеянг се възползва от добро центриране на Имобиле и отбеляза за 1:0.  Футболистите на Волфсбург изравниха в 29-та минута. Тогава Де Брюйн изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар за 1:1.  До края на първото полувреме на Беналио му се наложи да отразява точни удари на Имобиле и Хумелс.

Втората част започна с натиск на Волфсбург. Вийериня дори бе изведен сам срещу вратаря, но Лангерак блокира неговия удар. Борусия поведе отново в 75-та минута. Тогава Кирх отне една топката от защитата на гостите и изведе Имобиле, който с точен шут отбеляза за 2:1. Футболистите на Волфсбург веднага подложиха своите съперници на натиск, който доведе до изравняване в 85-та минута. Тогава центриране от корнер на Кел бе засечено от Налдо, който отбеляза за крайното 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА