18 Декември, 2014 11:30 611 1

ЦСКА пак пуска акциите

  • цска-
  • акции-
  • 3 лв.

Всяка една от тях ще струва по 3 лв.

ЦСКА пак пуска акциите - 1
Снимка: БТА

Втората публична продажба на акции на ЦСКА ще стартира в края на месец март или началото на април, точно една година след първата кампания. Ръководството на клуба е решило окончателно отново да пусне в продажба 3 милиона акции, като всяка една от тях ще струва по 3 лева.

Най-малкият дял, който може да бъде закупен, е пакет от 10 книжа. Този път обаче няма да има минимален праг за продажба на акции, което означава, че при всички положения предлагането ще бъде успешно. ЦСКА ще се превърне в публично дружество след кампанията. Това означава, че шефовете на клуба трябва да отчитат финансовия баланс на дружеството на всеки няколко месеца, а акциите на ЦСКА ще се търгуват свободно на Българската фондова борса.

За началото на втората публична продажба обаче все още не са изготвени всички документи. Проспектът вероятно ще бъде завършен до Нова година, но след това тепърва трябва да се одобрява от Комисията по финансов надсзор. Това е и причината предлагането да не стартира поне в следващите три месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш чорбаря

    0 0 Отговор
    Ще ги пускат в разпродажба в офисите на КТБ и магазинната мрежа м моловете