Last news in Fakti

19 Декември, 2014 10:39 832 0

Атлетик и Атлетико напред за Купата на Краля

  • атлетик-
  • атлетико-
  • купата на краля

Вижте и останалите 1/8-финалисти в турнира

Атлетик и Атлетико напред за Купата на Краля - 1
Снимка: БТА/AP

Намиращият се в третия испански ешелон тим на Л'Оспиталет бе на път да шокира Атлетико Мадрид насред "Висенте Калдерон", но реваншът от 1/16-финалите за Купата на краля завърши при равен резултат - 2:2.

И двата гола за "дюшекчиите" отбеляза Марио Манджукич, а Рубен Алкарас изигра мача на живота си и на два пъти успя да простреля Ян Облак.

Така във втори пореден двубой обаче шампионът на Испания не спечели на своя стадион, след като през уикенда загуби с 0:1 от Виляреал в Примера.

Все пак, с общ резултат 5:2 Атлетико се класира за осминафиналната фаза, където ще срещне градския си съперник и настоящ носител на трофея Реал Мадрид.

 

Отборът на Елче също успя да се класира за осминафиналите в турнира за Купата на краля след минимална победа с 1:0 срещу втородивизионния Валядолид. Първата среща бе завършила пру нулево равенство и голът на Адриан Гонсалес в 7-ата минута се оказа достатъчен за домакините, които в следващия кръг ще се изправят срещу Барселона.

Тимът на Малага пък категорично спечели с 4:1 реванша срещу Депортиво Ла Коруня. В първия мач двата тима не излъчиха победител, като мачът завърши 1:1. Роке Санта Крус откри резултата в 51-ата минута, но Елдер Пощига изравни в 57-ата. Ресио обаче отново изведе домакините напред в 59-ата минута, а в 68-ата отново Санта Крус направи 3:1. Крайното 4:1 пък оформи Игнасио Камачо в добавеното време на двубоя. Така и отборът на Малага намери мястото си напред в турнира, а там ще трябва да се изправи срещу Леванте.


Алкояно доста поизпоти Атлетик (Билбао). Баските спечелиха реванша на "Сан Мамес" с минималното 1:0, но този резултат бе достатъчен на тима да продължи напред след равенството 1:1 в първия мач.

Единственият гол за Атлетик тази вечер бе дело на Борха Вигера в 38-ата минута. Така тимът от Билбао продължава напред в турнира, където го очаква среща със Селта (Виго).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА