Last news in Fakti

20 Декември, 2014 19:14 765 0

Пореден шок за Борусия Дортмунд, издънка за Байер Леверкузен

  • борусия дортмунд-
  • байер леверкузен-
  • германия

Отборът на Юрген Клоп отново е в зоната на изпадащите

Пореден шок за Борусия Дортмунд, издънка за Байер Леверкузен - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Борусия Дортмунд  допусна поредно поражение в германската Бундеслига, след като загуби гостуването си на Вердер Бремен с 2:1.

Мачът стартира по перфектен начин за футболистите на Вердер. В 3-та минута Гарсия изведе по прекрасен начин Зелке, който с прехвърлящ удар преодоля вратаря Лангелак и отбеляза за 1:0 в полза на домакините. Играчите на Борусия се активизираха и опитаха да върнат гола, но атаките им така и незавършваха с точен удар. В крайна сметка футболистите на Вердер Бремен достигнаха до втори гол в 62-та минута. Тогава Зелки завърши свой пробив по дясното крило с пас към Бартелс, който от близо отбеляза за 2:0. Футболистите на Борусия Дортмунд върнаха единия  гол в 69-та минута, когато Хумелс засече с глава центриране на Гюндуган за 2:1.

След тази загуба Борусия се намира на 17-то място в класирането на германския шампионат с актив от 15 точки, докато Вердер е на 16-то с актив от 17 точки,

По същото време Байер Леверкузен направи равенство от 1:1 в домакинството си срещу Айнтрахт Франкфурт. Гостите поведоха с гол на Майер от дузпа през първото полувреме. Играчите на Леверкузен се опитваха да върнат гола през целия мач, но го направиха едва в 85-та минута чрез гол на Белараби. 

Така Леверкузен остана на 3-то място в класирането на германския шампионат с актив от 28 точки, докато Айнтрахт са 7-ми с актив от 23.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА