Last news in Fakti

20 Декември, 2014 19:32 924 0

Барселона разпиля Кордоба

  • барселона-
  • кордоба-
  • испания

Суарес с първи гол в Ла Лига

Барселона разпиля Кордоба - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Барселона победи Кордоба с 5:0 в своето домакинство от  16-тия кръг на Ла Лига.

Първото попадение в срещата падна още в 5-та минута. Тогава Ракитич изведе Педро зад противниковата защита и той с прецизен удар откри за 1:0. В 11-та минута Суарес засече центриране на Алба, но топката мина покрай вратата. Футболистите на Кордоба отвърнаха с мощен шут на Гилас, който мина над напречната греда на  Браво. В 26-та минута на вратаря на Барса му се наложи да избива точен шут на Гарсия. В 36-та минута опасен шут  на Педро мина покрай гредата на Карлос. В края на полувремето вратарят спаси и добър удар с глава на Пике.

Второто полувреме започна силно за футболистите на Барселона, които достигнаха до бърз втори гол. В 53-та минута Иниеста изведе на добра позиция Педро. Крилото веднага пусна пас към Суарес, който от близка дистанция вкара за 2:0. В 56-та минута мощен шут на Ракитич срещна гредата на Карлос. В 80-та минута Пике засече с глава центриране от фаул и отбеляза за 3:0. В 82-та минута защитниците на Кордоба изчистиха лошо една топка след центриране от корнер. Тя се озова в краката на Меси, който с точен шут отбеляза за 4:0. Крайният резултат бе формиран отново от Меси в 90-та минута. Тогава центриране на Алба в наказателното поле бе изчистено от бранител на гостите. Топката попадна в близост до нападателят, който я овладя и с премерен изстрел отбеляза за 5:0.

С тази победа отборът на Барселона излиза на второ място в класирането на испанския шампионат с актив от 38 точки, на една за лидерите от Реал Мадрид. Кордоба е на 19-то с актив от 11.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА