Last news in Fakti

21 Декември, 2014 00:04 1 274 0

Реал Мадрид грабна и световната корона

  • реал мадрид-
  • сан лоренсо-
  • световно клубно първенство

Белият балет спечели Световното клубно първенство след победа над Сан Лоренсо с 2:0

Реал Мадрид грабна и световната корона - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство, след като победи с 2:0 тимът на аржентинския Сан Лоренсо.

Това беше четвъртият подобен трофей в историята на „кралския клуб“. С успеха си Реал Мадрид записа 22-ра поредна победа във всички турнири и се доближи на само 2 от световния рекорд на бразилския Куритиба. „Белият балет“ вече има 18 международни трофеи, с колкото могат да се похвалят само Милан и Бока Хуниорс.

Европейските шампиони започнаха гинала в Мароко във вихрено темпо и веднага подложиха своите противници на масиран натиск. В 5-та минута Роналдо стреля силно от фаул, но топката бе уловена от вратаря Торико. В 28-та минута Бензема стреля от далеч, Торико не се намеси по най-убедителния начин, но въпреки това успя да лови топката.  В 36-та минута той трябваше да избива в корнер и силен шут на Бейл. При последвалото центриране Рамос с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Второто полувреме започна по-равностойно, но постепенно „белите“ отново иззеха инициативата.  В 52-та минута Иско намери по прекрасен начин непокрития в противниковото наказателно поле Бейл, който с точен шут по земя отбеляза за 2:0. Футболистите на Сан Лоренсо отвърнаха с добър шут на Калински от далеч, минал покрай напречната греда. В 66-та минута Касияс спаси добър удар на Мас по земя. В 73-та минута центриране на Бейл намери Бензема, който не уцели вратата с глава. В 84-та минута мощен удар на Канисски бе избит от Касияс. В 90-та минута Ронадло стреля точно с глава, но изпрати топката право в ръцете на Торико.

Така отборът на Реал Мадрид спечели своя четвръти трофей през сезона, след като вече триумфира с Шампионската лига, Купата на Краля и Суперкупата на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА