Last news in Fakti

21 Декември, 2014 19:33 833 0

Фиорентина и Сампдория с равенства

  • фиорентина-
  • сампдория-
  • палермо

Палермо на Чочев също направи голово реми

Фиорентина и Сампдория с равенства - 1
Снимка :БТА

Отборите на Сампдория и Удинезе не се победиха в мача помежду си от 16-ия кръг на италианската Серия "А". Срещата на "Луиджи Ферарис" в Генуа завърши при резултат 2:2. В 15-ата минута Педро Обианг изведе "моряците" от Самп напред в резултата. Вратарят на гостите Орестис Карнезис, притиснат от мощния Стефано Окака, изби лошо топката и тя попадна право в Педро Обианг, а той я насочи в мрежата. Само за три минути обаче Удинезе обърна резултата в своя полза. В 31-ата Алекс Хейхо изпревари бранител на Самподрия и вратаря на домакините Серхио Ромеро и чукна топката в мрежата след подаване толяво на Панайотис Коне.

След равенството тимът на Синиша Михайлович заема четвърто място в класирането с 27 точки, колкото има и третият Наполи. Удинезе е девети с 22.

 

В друг мач от кръга и отборите на Фиорентина и Емполи не съумяха да се победят и поделиха точките в дербито на Тоскана.

Играчите на Винченцо Монтела стигнаха само до 1:1 със своя противник, който също може да съжалява за пропуснатите възможности пред Нето да стигне до победата.

Хуан Мануел Варгас с даде преднина на домакините в края на първата част, след като се възползва от грешка в защитата на Емполи. Преди това Фиорентина имаше претенции за дузпа, но реферът не отсъди нищо.

В 57-ата минута Лоренцо Тонели попари трибуните на “Франки” със своя четвърти гол този сезон. Бранителят бе точен за пореден път с глава и за пореден път след центриране от корнер. Голът бе седми от ъглов удар за Емполи и общо 11-и за този сезон след статично положения.

Фиорентина така и не стигна до нов гол, като имаха претенции за нова дузпа след игра с ръка пред Сепе. Така тимът пропусна да се доближи на точка от третото място. “Виолетовите” останаха с 24 точки на осмо място. Гостите пък с четвъртото си поредно равенство в първенството имат вече 17 точки и ще зимуват на 13-то място.

 

Тимът на Палермо пропусна отлична възможност да запише важна победа при гостуването си на Аталанта в последния си мач за 2014 година.

Сицилианците водеха с 3:1 на почивката в Бергамо, но накрая двубоят завърши 3:3. Родният футболист Ивайло Чочев не взе участие в срещата, която влезе в историята на “розовите”. За първи път Палермо записа осем поредни мача без поражения в Серия “А”.

Седмото равенство за тима на Чочев донесе 22-ата точка на отбора и 10-ото място в класирането, докато шестото равенство за Аталанта остави тима с 15 точки на 17-ото място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА