Last news in Fakti

22 Декември, 2014 14:54 907 0

Тръст "Синя България" обяви как смята да помага с финансирането на Левски

  • синя българия-
  • финансиране-
  • левски

Готви се създаването на специално дружество, което ще отговаря за маркетинга на клуба

Тръст "Синя България" обяви как смята да помага с финансирането на Левски - 1
Снимка: БТА

Тръстът „Синя България“ обяви как смята да участва във финансовото подпомагане на ПФК Левски.

Организацията на привържениците планира да създаде съвместно дружество с клуба с участие 50:50, което ще се грижи за маркетинга, мърчандайза и медиите.  На специална пресконференция днес председателят на организацията Васил Колев заяви:

„Имаме ясна концепция. Приемаме, че ще влезем в Управителния съвет и тогава ще я продължим. Ако не влезем, това може да доведе до криза в отношенията ни с господин Батков.  Имаме договорка за това и остава да се уточнят финансовите въпроси. Печалбата ще остане изцяло в полза на клуба.

Дали ще бъде половин или един милион, няма конкретно определена сума.  Ще трябва да се уточним с Баков за конкретните ангажименти по придобиването на акциите.  Това няма да бъде свързано с конкретна сума, която ние да изсипем на „Герена“. Просто няма как да се случи по този начин.

За сега имаме две кандидатури за попълване на УС, а днес ще предложим и трета. Говорихме с Иво Тонев и той ни каза, че все още не е решил дали да поеме поста на председател на съвета. Той и Батков имат по няколко кандидатури. От десетина имена ще трябва да изберем три.


Оптимист съм, че сме готови и ще свършим работата, която се изисква от нас.  Не знам дали още сега ще започнем преговорите, или ще ги оставим за след празниците. Нашето желание е това да стане възможно най-скоро, още по Коледа, защото каузата.

 Левски трябва да започне да печели повече от маркетинг, мърчандайз, реклама, работа с медиите. Левски не е взел пари за нито един свой юноша с изключение на Антонио Вутов, а в школата се вливат поне по 1 милион лева на сезон. Доста юноши играят в отбори от "А" и "Б" група, но няма приходи. Към момента Левски губи по около 400 000 лева на месец. Ние се ангажираме с 15% от тази сума.

В началото на януари планираме да създадем „Бизнес клуб“ с по-специално участие в тръста, което ще струва по 1000 лева на година.  Очакваме да получаваме годишни постъпления между 300-400 хил. лева на година.  Амбицирани сме да създадем и специална телевизия „Левски ТВ“, коят да се гледа само чрез абонамент.  С този проект ще можем да осигурим останалата част от въпросната сума. Амбицията ни е да превърнем Левски в самоиздържащ се клуб. Вярваме, че това е марка, която е способна да се самоиздържа и печели.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА