Last news in Fakti

22 Декември, 2014 15:58 1 213 0

Левски представи Стойчо Стоев

  • стоев-
  • гонзо-
  • левски-
  • треньор

Гонзо пожела на новия треньор да изпълни договора си

Левски представи Стойчо Стоев - 1
Снимка: БТА
"Левски" представи новия треньор Стойчо Стоев. Спортният директор Георги Иванов-Гонзо съобщи, че договорът на специалиста е за 2 години и половина.
 
"Свикахме тази пресконференция, за да представим Стойчо Стоев. Познавате го много добре. Не е нужно да го представям пред вас, знаете визитката му - шампион с Лудогорец, спечели Купата. Договорът е за 2 години и половина. Надявам се да го изпълни докрай и "Левски" да има успехи с него", пожела Гонзо на Стоев.
 
"Видяхме се в събота, комуникацията между мен и Стоев е много добра", добави Георги Иванов.
 
"Познавам Стойчо Стоев от много време, още когато работеше в Миньор, Монтана, след това в Лудогорец. Колкото по-дълго един треньор бъде в отбора, толкова по-голямо време ще има да наложи вижданията си", продължи директорът, който беше и треньор до този момент.

"Преди дни се видяхме с Георги Иванов и бързо се разбрахме. Знаем какви традиции има "Левски" в България и Европа. За мен беше лесно и от професионална гледна точка приемливо да дойда, тъй като ще работя в един от най-големите клубове у нас. Надявам се на успехи и "Левски" да бъде там, където винаги е бил", започна Стоев.

"На "Левски" не му приляга да няма цели. Целите винаги са насочени към върха, но за шампионска титла този сезон ще прозвучи абсурдно, ако говорим. Първо е важно да направим добър отбор, който да печели и да бъде фактор в българското първенство. Ясно ми е къде идвам. "Левски" е клуб, който медийният и фенският натиск е огромен. Не се плаша. Даже това ми харесва, защото амбициите ми винаги са високи", коментира специалистът.
 
"Основната цел е да вдигнем нивото. На първо време е важно да има финансова стабилност. Знаете, че футбол се прави с много пари", каза Стоев.
 
На въпрос дали заплатата му е доста по-ниска от тази в Лудогорец, треньорът отговори: "Каквато и да е ситуацията, аз съм я приел. При тази финансова криза парите остават на заден план. Да, съвсем различно е от предишния ми отбор. Ако се притеснявах от ситуацията, щях да си стоя вкъщи, там ще имам уют и спокойствие", сподели бившият треньор на Лудогорец.
 
"Започнал съм от най-ниските етажи на футбола. Нормално е преди 3 години да не съм си мислил, че ще стана шампион с Лудогорец и треньор на "Левски". За мен е чест да работя тук. За мен е този договор е показателен, че ще се работи в дългосрочна перспектива. В изминалите години "Левски" не са могли да стигнат до този връх, до който стигнах с Лудогорец. Надявам се сега да постигна същите успехи тук. Спечели ме името "Левски". 
 
"Удовлетворява ме това, че с "Левски" ще работим в дългосрочна перспектива. За това се навих на такъв договор. Ако мислех за визитката ми, щях да подпиша краткосрочен и да гледам да отида в друга страна, за да печеля много пари. С Лудогорец имах много успехи, надявам се и с "Левски" да имам. С Георги Иванов имаме качества да работим в екип, надявам се успешно", добави новият треньор на "Левски".
 
"Явор Вълчинов е с мен, другите помощници си остават“, каза още Стойчо Стоев.
 
Както е известно, той работи в екип с Вълчинов в Лудогорец. Другият, който ще му помага на "Герена", ще бъде Елин Топузаков. Валентин Захариев остава треньор на вратарите, а Ясен Екимов ще запази позицията си на треньор по физическа подготовка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА