Last news in Fakti

22 Декември, 2014 20:05 1 407 1

Григор Димитров е Спортист на годината

  • димитров-
  • пулев-
  • спортист на годината-
  • награждаване

За Отбор на годината бе избран ансамбълът по художествена гимнастика

Григор Димитров е Спортист на годината - 1
Снимка: БТА/АР
Най-добрият роден тенисист Григор Димитров беше избран за най-добър спортист на годината в България за 2014 година. Гришо успя да направи изключителен пробив в елита на световния тенис и достигна до осмата позиция в ранглистата на ATP. 23-годишният топтенисист съумя да вдигне три титли от турнира на ATP и стигна до 1/2-финал на свещената трева на "Уимбълдън".

Треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева беше избрана за треньор № 1 за 2014 г. В традиционната анкета на в. „Труд“ тя събра 169 точки. За първи път след 30 години жена печели наградата. През 1984 г. Приза взима Нешка Робева.

„За мен е изключителна чест, не можете да си представите какво изпитвам. Искам да благодаря на моя екип, искам да благодаря на президента на БФ художествена гимнастика Илиана Раева, тя е моят първи треньор и сигурно се гордее с мен, искам да благодаря на момичетата, на моето семейство. Догодина ни очаква една много тежка година“, заяви Ананиева.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика съвсем очаквано бе избран за Отбор на годината. Златните ни момичета в състав Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Михаела Маевска, заслужиха приза след уникалното си представяне през годината. 

В нея красавиците, водени от Ина Ананиева, спечелиха златен медал в многоброя на Световното, а освен това завоюваха още куп медали от Световно, Европейско и състезанията от Световната купа.
 
"За нас е огромна чест и удоволствие да сме тук и да спечелим тази прекрасна награда. Искаме да благодарим на нашите треньори Ина Ананиева, Даниела Велчева, Илиана Раева, на цялата федерация по художествена гимнастика и на всички хора, които ни подкрепят и трепереха с нас", сподели Ренета Камберова при награждаването.
 
"Искам да благодаря на тези момичета до мен, само ние си знаем какво е, след като паднеш, да се изправиш отново. След всяко състезание си взимаме поука. Световното първенство ни научи на нещо много важно - няма нищо по-красиво от вярата и по-силно от сбъдната мечта", добави развълнуваната Камберова. 
 
Стела Енева е Спортист на България с увреждания за четвърти път. Атлетката беше избрана за №1 от журналистите и беше наградена по време на церемонията "Спортист на България" за 2014 г. Енева беше победител в журналистическия вот и през 2010 г., 2012 г. и 2013 г. Тя получи наградата си от столичния кмет Йорданка Фандъкова.
 
"Благодаря на всички, че оценяват нашия труд. Особено искам да благодаря на моя треньор, моя лекар и моя физиотерапевт“, заяви Енева при получаването на наградата.

Топ 10 на най-добрите ни спортисти за 2014 година:

1. Григор Димитров (тенис)
2. Иван Марков (вдигане на тежести)
3. Александра Жекова (сноуборд)
4. Станимира Петрова (бокс)
5. Кубрат Пулев (бокс)
6. Цветана Пиронкова (тенис)
7. Станилия Стаменова (кану-каяк)
8. Боян Петров (алпинизъм)
9. Мирослав Кирчев (кану-каяк)
10. Александър Костадинов (борба)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас

    0 0 Отговор
    Спомняте ли си големите наводнения в Сърбия,тогава Големия Новак Джокович дари на пострадалите 1/един милион евро/ а нашия Гришо дали даде и лев за неговия град,наводнена Варна.И по това трябва да се избира спортист № 1,да бъдеш съпричастен със своя народ.Така се става №1 и в сърцата на хората.