23 Януари, 2015 06:12 2 442 1

Гришо спечели петсетовия трилър срещу Багдатис

  • григор димитров-
  • маркос багдатис-
  • australian open

Българинът продължава напред в 4-я кръг на Australian Open

Гришо спечели петсетовия трилър срещу Багдатис - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрият български тенисист срещна първото си изпитание по пътя към титлата на Australian Open.

Българският ас победи с 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3 кипъреца Маркос Багдатис в мач от третия кръг на надпреварата и заслужено си осигури място в следващата фаза на турнира, където ще играе с победителя от мача между Анди Мъри и Жоао Соуса.

Очакванията за лесна победа на Григор в днешната среща обаче съвсем не се оправдаха. Мачът му с Багдатис се превърна в зрелищна битка, продължила близо четири часа. Въпреки това, кипърецът си остава един от най-удобните опоненти на българина. Димитров вече има шест победи от седем мача срещу  него, като четири от тях са на твърди кортове.

С победата Григор си осигури 175 000 австралийски долара oт наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста.

"Движа се по план, макар нещата да се получават по трудния начин, но има и такива дни, в които нищо не върви както го искаш", коментира самокритично Григор  след изстрадания успех в Мелбърн.

"Не играх добре. Положих много усилия, за да остана и да изстрадам мача. Трябваше да се отбранявам много. Едва след като взех четвъртия сет се поуспокоих. Условията също бяха тежки, духаше вятър, който ми пречеше. Трябва много да подобря играта си, ако искам да продължа още по-напред", категорична бе първата ни ракета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kofti

    0 0 Отговор
    Браво!