24 Януари, 2015 19:12 945 0

Късна дузпа спаси Реал срещу Кордоба, Роналдо с червен картон

  • реал мадрид-
  • кордоба-
  • испания

Белият балет спечели с 2:1

Късна дузпа спаси Реал срещу Кордоба, Роналдо с червен картон - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Реал Мадрид измъкна трудна победа в гостуването си срещу Кордоба в мач от 20-тия кръг на Ла Лига.

Домакините стартираха ударно мача и още в 1-та минута удар на Бебе срещна ръката на Рамос в наказателното поле на „белия балет“ и последва сигнал за дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Гилас за 1:0 в полза на Кордоба. Футболистите на Реал бързо иззеха инициативата в мача, но трудно достигаха до чисти голови положения.  В 18-та минута Кордоба организира много силна контра-атака, при която Бебе отправи много прецизен шут по земя, минал покрай гредата на Касияс.  В 21-та минута отново Бебе стреля от далеч, но вратарят спаси.  Реал стигна до равенството в 27-та минута. Тогава след центриране от корнер Бейл свали топката с глава към Бензема, който реализира за 1:1.

„Белият балет“ се опитваше да атакува и през второто полувреме, но домакините действаха изключително прецизно в отбрана. В 55-та минута Кардабия надигра Рамос и отправи опасен шут покрай гредата. В 68-та минута Андони отправи прехвърлящ удар и уцели гредата на Касияс. Футболистите на Реал отвърнаха с прецизен шут от далеч на Бензема, който бе спасен от вратаря Карлос. В 82-та минута Роналдо изпусна нервите си и удари без топка Едимир, което доведе до директен червен картон за него,  изоставяйки отбора си с човек по-малко. В 87-та минута удар от фаул на Бейл срещна протегнатата ръка на играч от стената, което доведе до дузпа и червен картон за Картабия. Дузпата бе реализирана от Бейл за крайното 1:2.
След този резултат Реал Мадрид продължава да е лидер в класирането на испанския шампионат с актив от 48 точки. Кордоба се намира на 14-то с актив от 18.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА