Last news in Fakti

25 Януари, 2015 16:04 920 0

Мъри отстрани силен Григор от Australian Open

  • димитров-
  • мъри-
  • australian open-
  • загуба

Българинът показа силен тенис, но загуби

Мъри отстрани силен Григор от Australian Open - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров приключи участието си на Australian Open на 1/8-финалите. Поставеният под номер 10 българин загуби от шестия в схемата Анди Мъри с 4:6, 7:6 (5), 3:6, 5:7. Това бе седмият двубой между двамата, като шотландецът вече има има пет победи срещу 23-годишния българин. Миналата година Димитров достигна до 1/4-финалите, където отстъпи в четири сета пред испанската суперзвезда Рафаел Надал. Мъри пък е трикартен финалист в Мелбърн.

Григор започна мача много силно и спечели още първото подаване на съперника си. Българинът играеше агресивно и вдъхновено и затвърди пробива за аванс от 3:0. Мъри обаче се събуди и върна пробива в петия гейм, като при 30:30 сътвори феноменален минаващ удар, а при 30:40 направи отличен ретур, с който "матира" Димитров. Мъри изравни за 3:3, а при 4:4 шотландецът осъществи още един пробив и след това със своя сервис без проблеми взе първия сет, който започна толкова лошо за него.

В третия гейм на втория сет Мъри реализира нов пробив и го затвърди за аванс от 3:1. В шестия гейм обаче Григор успя да върне пробива и да изравни за 3:3. Това се случи, след като първо при 15:40 Мъри спечели изключително атрактивно разиграване, в което Димитров даде всичко от себе си и накрая падна на корта, но загуби точката. При следващата точка за пробив обаче хасковлията издържа на ново ожесточено разиграване и пробивът бе върнат. Седмият гейм бе дълъг и много оспорван, но Григор показа характер и го измъкна, въпреки че трябваше да спасява и точка за пробив. В деветия гейм Димитров бе притиснат до стената при 15:40, но успя да стигне до равенство, а след това и да се пребори за подаването си и при 4:5 Мъри трябваше да сервира за оставане в сета. При 5:5 Григор отново губеше с 15:40 на свой сервис и този път не успя да се спаси - пробив за Мъри. Григор обаче успя да се пребори за връщане на пробива в последния момент и се добра до тайбрек. В него Димитров допусна мини-пробив още в първата точка, но бързо го върна, а след това спечели невероятно атрактивно разиграване за 4:2 с великолепен печеливш удар от бекхенд. Следващата точка също бе за българина и при 5:2 той имаше аванс от два мини-пробива. Мъри намали на 3:5 след сбъркан бекхенд от Григор, но Димитров имаше три поредни сетбола при 6:3. Мъри отрази първите два с помощта на своя начален удар, но при третия Григор вкара прекрасен сервис, на който Мъри нямаше отговор и резултатът в сетовете бе изравнен - 1:1.

При 2:1 за Мъри в третия сет Григор имаше тежък сервис-гейм, в който успя да спаси 4 брейкпойнта. Малко по-късно, при 4:3 за шотландеца, Григор отново бе в трудно положение при 15:40. Българинът стигна до равенство и до геймбол, но направи двойна грешка, а след това сбърка два форхенда и Мъри проби за 5:3. Този път обаче британецът, за разлика от втората част, успя да затвори сета със своя сервис и вече бе по-близо до успеха.

В първия гейм на четвъртия сет Григор спаси точка за пробив, а веднага след това самият той стигна до брейкпойнт в подаването на шотландеца. Точката за пробив бе реализирана, след като Мъри не успя да отиграе воле на мрежата, а Димитров затвърди с гейм на нула пробива и поведе с 3:0. При 5:2 Григор имаше сетбол, но Мъри го отрази и удържа подаването си. Сервирайки за сета при 5:3 Димитров се пропука и позволи на Мъри да пробие и да се върне в битката за сета.

Това се оказа фатално за българина, тъй като 27-годишният британец първо изравни за 5:5, а след това реализира нов пробив и това накара Димитров да счупи ракетата си от яд. Тази реакция може би бе повлияна и от спорно съдийско отсъждане в началото на 11-ия гейм, при което една точка трябваше да бъде преиграна, въпрки че по-скоро следваше да бъде дадена на Димитров. Мъри сервираше за мача при 6:5 и се справи със задачата, осигурявайки си място на 1/4-финалите, където ще се изправи срещу надеждата на домакините Ник Кирьос.

Григор заби 4 аса срещу 10 за Мъри днес. Българинът направи 3 двойни грешки - с една по-малко от противника си. Шотландецът записа 42 печеливши удара - с 4 по-малко от Димитров, но Мъри допусна по-малко непредизвикани грешки - 35 срещу 51 за Григор. Мъри загуби подаването си 4 пъти, но осъществи цели 7 пробива по пътя към победата, при която той загуби първия си сет от началото на турнира.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА