Last news in Fakti

25 Януари, 2015 17:26 13 657 22

Григор Димитров: Бесен съм!

  • димитров-
  • мъри-
  • australian open

Явно е трябвало да стане по този начин, заяви най-добрият български тенисист

Григор Димитров: Бесен съм! - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров призна, че е бесен след загубата си с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 срещу Анди Мъри на 1/8-финалите на „Аустрелиън Оупън”. Българският тенисист имаше чудесни възможности да стигне до пети решителен сет, но изпусна преднина от 5:2. Ето какво каза Гришо пред сайта на турнира:

- Имаш ли усещането, че в края на мача сякаш късметът не бе на твоя страна?
- С късмет или не, когато участваш в такива мачове, не мислиш за подобни неща. Няма да крия разочарованието си. Бесен съм.

- Имаше грешно отсъждане при твой сервис, онзи случай, при който точката бе преиграна.
- Когато се стигне до моменти като този, всичко опира до играта. Явно е трябвало да стане по този начин.

- Самият Мъри заяви, че е било въпрос на късмет да спечели. И ти ли виждаш нещата така или смяташ, че е можело да направиш повече?
- Имате предвид с играта си ли?

- Да.
- Разбира се. Щом си загубил, очевидно не си се справил, както е трябвало. Доволен съм, че играх на добро ниво и че създадох проблеми на тенисист от класата на Анди. Разочарован съм, защото исках резултатът да е друг. Няма съмнение, че можех да се справя по-добре в някои ситуации.

- Имаше преднина от 5:2 и равенство в точките в четвъртия сет. Прати форхенд на линията, но лайнсменът го даде аут. Всъщност след това ударът на Мъри бе аут. Мислиш ли, че това бе повратният момент в мача?
- Не, не мисля така. Когато има подобни точки, не мислиш много за тях. Просто искаш да се концентрираш върху следващото разиграване. Да, стори ми се, че отсъждането е странно, защото той всъщност продължи да играе и ударът му бе в аут след това. Не знам какво точно стана. Вече не помня това. В миналото е.

- Нивото на двубоя бе добро. И двамата с Мъри играхте силно. Това носи ли ти удовлетворение?
- Мисля, че такива бяха и очакванията - да излезем на корта и да покажем такава игра. Удовлетворение? Трудно е да се каже. Полезно е, защото сега ще преценя какво съм направил добре и какво трябва да направя още по-добре за следващия си мач. Мисля, че Анди игра наистина силно през цялото време. Не мога да отрека това. Можех ли аз да се справя по-добре? Да, в определени моменти, но това не променя и не оправдава нищо, което съм направил в мача.

- Мислиш ли, че Анди играе достатъчно добре, за да стигне далеч в турнира? Виждаш ли го като голям фаворит?
- Единствено следващите мачове могат да покажат това. Все още е много рано. Независимо че сега е на 1/4-финал, в следващите двубои може да стане всичко. Ако играеш на ниво, ако се бориш, тогава имаш шансове.

- Мислиш ли, че е трябвало да поемеш повече рискове в сблъсъка или си доволен от начина, по който той се разви?
- Не мисля, че е трябвало да направя нещо по кой знае колко различен начин. Имах ясен план и знаех какво трябва да правя. Бях доста спокоен. Когато излизах на корта, си мислех, че и преди съм играл подобни двубои, познавам съперника си и бях наистина концентриран в това какво искам да се случи на корта. Въпреки това, както вече споменах, винаги можеш да направи нещата по по-добър начин. Но дали е трябвало да рискувам или не - това е съвсем различна тема.

- Имаш ли чувството, че Анди се засили в четвъртия сет и те постави под напрежение, когато ти водеше с 5:2?
- Абсолютно. Ретурите му бяха страхотни - през целия ден. Моят сервис пък не бе на нужното равнище. Мисля, че това направи и голямата разлика днес. Като се замислите, говорим за един пробив. Човек никога не може да е сигурен при такава разлика - няма гаранция дали ще спечелиш сета, или не. Анди е страхотен при ретурите, винаги трябва да си прецизен при сервисите си и да избираш къде да попадне топката. Ако не - той ще ти върне топката. Това няма как да не доведе до напрежение при подаванията ти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан

    3 1 Отговор
    Гришо страхотен си , занапред ти пожелавам повече късмет,другото си го знаеш.
  • 2 999

    2 1 Отговор
    Успех пич дано господ е степ .
  • 3 гостбг

    1 4 Отговор
    Гришо мишо отупаха го и тоя ! Тоя като кобрата преди мачовете се заканват и после има тупа лупа !преди когато загуби дъжда му пречило , а на другия в полето не вали А? Сега Бесен !

    Коментиран от #9

  • 4 гост

    3 1 Отговор
    Страхотно игра, в последния половон час изгуби явно концентрация и нерви.
    Много силно се представи и ще се представя все по-добре. Техниката я има, разликата е само в самоконтрола, да издържи на напрежението в подобни моменти като днес.
    Браво на момчето, много радва и се раздава.
  • 5 Иракли Иракли

    1 2 Отговор
    Браво ГРИШО ,днес шанса беше на страната на МЪРИ!Следващия път ще го смачкаш!Той вече е уплашен!
    Ти,БЕРБАТОВ,КУБРАТ ПУЛЕВ ни давате самочувствие,че сме българи!
    На фона на негодни и елементарни партийни душици и особенно
    на антибългарската партия ДПС !
  • 6 анонимен

    1 1 Отговор
    Всяко зло за добро
  • 7 христо христов

    1 1 Отговор
    браво гришо....невероятен си...а на тези англичани гадни рамото на съдията е повече от дрога...или не(чест)на игра...това бе недостойна победа за мъри....това е моето убеждение....нашата победа е голяма,поради факта,че играем срещу съдиите и единствено побеждаваме с майсторлък....а на този винаги си в състояние да му разскажеш играта.....бъди здрав и всичко ще си дойде на мястото....
  • 8 ЛУД ЛЕР

    1 1 Отговор
    И ТОЗ СЕ ВЗЕ НА СЕРИОЗНО
    ДА ВИДИ КВО СЕ СЛУЧИ С ПУЛЬО

    Коментиран от #10

  • 9 ЛУД ЛЕР

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "гостбг":

    НАЙ ПОСЛЕ ЕДИН МИСЛЕЩ ЧОВЕК
  • 10 999

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЛУД ЛЕР":

    Снимката отговаря на писането.№3 от същата порода ли е.
  • 11 909

    1 0 Отговор
    до 999 ком.10 . НЕ . снимката отговаря на Григор и двамата реват като бити магарета ! ЛУД ЛЕР . Е ПРАВ ! МНОГО ГИ ХВАЛИТЕ ТИЯ А САМО БОЙ ЯДАТ !
  • 12 ЛУД ЛЕР

    0 2 Отговор
    ТУЙ ХАСКОВСКОТО САМО В ЕДНО Е ДОБРО ДА СЕ ТЪРКАЛЯ ПО КОРТА КАТО ПАНАИРДЖИЙСКА МЕЧКА И Е НОРМАЛНО КАТО НЯМА АКЪЛ ДА ПАЗИ РАВНОВЕСИЕ
  • 13 ЛУД ЛЕР

    0 2 Отговор
    И АЗ СЪМ БЕСЕН ДА МЕ ЗАНИМАВАТ ВСЕКИ ДЕН С ТОЗ МУШМОРОК
  • 14 543

    1 1 Отговор
    ми ходи си на Хасково ........... кво ти трябва да правиш нещо което не умееш ?! с.Стойково там ти са цървулите !
  • 15 бай Стоян

    1 0 Отговор
    Боли ма фара за него и играта му.Не иска да се снима с български дечица и в България се прави на интересен.В чужбина е като на.ран.Пази боже сляпо да прогледа.
  • 16 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 17 Бай Ганчо

    0 0 Отговор
    Загубата си е загуба,това е.
  • 18 mediator37

    0 1 Отговор
    Чупенето на ракетата беше феноменално. Над 100 пъти го гледах.
  • 19 агент008

    1 0 Отговор
    Ами успокой се!
  • 20 ники

    0 1 Отговор
    ЕВАЛА ГРИША!!!!
    За разлика от повечето в БГ човекът търси грешката в себе си! Не в късмета! Не в съдиите!
    За разлика от някои други с многото закани ;)
    Постоянство! Ще изчисти грешките и ще е първи!
  • 21 гостбг

    1 0 Отговор
    Другият път пак ще има тупа лупа и пак ще си озверен !
  • 22 chavo

    0 1 Отговор
    Гришо е голям спортист/а за България велик/, и той със сигурност остава вече в книгата на най известните българи в света, а е на път да стане и най-известния, достатъчно млад и талантлив е. И всичко това благодарение на успехите си. Всеки допуска слабости! Гришо вече е известен гражданин на света, па вие си плювайте, като друго не можете. И Стоичков го плюваха и какво от това.Велик със всичките си недостатъци.