Last news in Fakti

26 Януари, 2015 11:30 593 0

Рома и Фиорентина не се биха

  • рома-
  • фиорентина-
  • интер-
  • ювентус-
  • серия "а"

Юве пак мачка, Интер с нов провал

Рома и Фиорентина не се биха - 1
Снимка: БТА/ AP

Отборът на Рома записа равен 1:1 при гостуването си на Фиорентина на "Артемио Франки" в дербито на 20-ия кръг на Серия А.

През първото полувреме домакините доминираха и стигнаха до гол чрез Марио Гомес в 19-ата минута.

Гостите започнаха силно втората част и върнаха попадението с гол на Адем Ляич в 49-ата, но постепенно силите ги напуснаха и резултатът остана непроменен до края на срещата.

С равенството Рома събра 42 точки, докато лидерът и шампион Ювентус, който днес победи Киево с 2:0, има 49. Фиорентина пък остана 6-и с 31 точки.


Преди почивката футболистите на Масимилиано Алегри създадоха 5-6 опасности пред вратата на Албано Бисари, но опитният страж действаше на висота.

През втората част доминацията на "бианконерите" на терна продължи и в 61-ата минута на двубоя Пол Погба с чудесен изстрел направи безпомощен Бисари за 1:0 в полза на "Старата госпожа".

Скоро след това звездата на домакините посрещна майсторски центриране пред малкото наказателно поле. Кълбото се лепна за крака на френския национал, след което последва шут, който обаче бе отбит. Последва добавка от страна на Стефан Лихтщайнер и 2:0 за Юве. В последните секунди гостите потърсиха изравняване, но страничната греда се оказа чудесен помощник за Джиджи Буфон.

С победата днес шампионите на Италия направиха поредната си крачка към спечелването на поредно Скудето.

 

В друг мач от кръга, миланският гранд Интер изигра изключително слаб мач срещу Торино и логично загуби с 0:1 у дома.

Гостите вкараха в 4-ата минута на продължението чрез Емилиано Морети. Буквално в последните секунди на даденото от главния рефер продължение футболистите на Торино отиграха перфектно заучено центриране от корнер и Морети насочи кълбото в мрежата.

По този начин отборът на Роберто Манчини се свлече с още една позиция в класирането и вече е девети на 7 точки от зона "Европа", но пък и на 8 точки от изпадащите. Третата победа в последните пет мача пък доближи "биковете" само на един пункт зад днешния им съперник.

Старши треньорът на Интер Роберто Манчини след загубата изрази мнение, че неговите футболисти не са играли лошо. Според италианския специалист полученият гол в последните секунди е жестоко стечение на обстоятелствата.

"Аз съм доволен от това как играхме, каза Манчини. Отборът правеше това, което бе необходимо - ние държахме добре топката до наказателното поле на съперника, където кой знае защо се спирахме. Футболът е жестоко нещо, да пропуснем такъв гол в последните секунди. Тогава бяхме малко заспали, ние не трябваше да позволим на съперника да спечели ъглов удар. Но след като това се случи, ние трябваше да пазим по-добре играчите на Торино в нашето наказателно поле".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА