27 Януари, 2015 12:06 712 0

Стенли попадна в престижна класация

  • петров-
  • трансфер-
  • астън вила-
  • класация

Дейли Мейл определи бившия капитан на националния отбор като най-добрия трансфер на Астън Вила

Стенли попадна в престижна класация - 1
Снимка: БТА/АР
Стилиян Петров е най-ценният трансфер в историята на "Астън Вила". Авторитетният английски "Дейли Мейл" направи класация за най-изгодните трансфери във Висшата лига, които са вдигнали класата на съответния отбор. Или са напълнили впоследствие касата му. Класацията беше вдъхновена от изказването на Жозе Моуриньо, че Дидие Дрогба е може би най-силният трансфер.

Ето и кои попадат в тази класация:

 
- Стилиян Петров (от "Селтик" в "Астън Вила" за 6,5 млн. паунда)
Халфът се превърна в клубна легенда. Той дойде на "Вила Парк" преди 9 години. Неговият хъс, техника и поглед върху играта радваше не само феновете на "Вила". За съжаление кариерата му приключи преждевременно, след като българинът бе диагностициран с левкемия.

- Никола Анелка (от ПСЖ в "Арсенал" за 500 000 паунда през 1997 г.)
Почти невъзможно, нали? Арсен Венгер безспорно е най-точният човек за намиране на таланти. Но може би най-голямото му откритие е Анелка. Той бе купен за едва 500 000 паунда, а продаден за 23 млн. на "Реал" М след само 2 години.

- Дидие Дрогба (от "Марсилия" в "Челси" за 24 млн. паунда през 2004 г.)
Нападателят се превърна в една от най-големите легенди на клуба. Котдивоарецът поведе тима си към така жадуваната Шампионска лига.

- Тим Кейхил (от "Милоу" в "Евертън" за 1,7 млн. паунда през 2004 г.)
Дейвид Мойс пое сериозен риск с привличането на младия тогава халф. Това обаче превърне Кейхил в легенда на "карамелите".

- Венсан Компани (от "Хамбургер" в "Манчестър С" за 6 млн. паунда през 2008 г.)
От твърда резерва белгиецът си спечели титулярно място, както и капитанската лента на шампиона на Англия. Той вдигна всички купи в Англия.

- Гарет Бейл (от "Саутхямптън" в "Тотнъм" за 7 млн. паунда през 2007 г.)
В първите месеци от престоя си на "Уайт Харт Лейн" уелсецът изглеждаше като обречен. Беше въпрос на време да бъде изгонен. А после знаете историята. Бейл направи рекорден трансфер в "Реал" за 87,5 млн. паунда.

- Петър Шмайхел (от "Брьондби" в "Манчестър Юн" за 505 000 паунда през 1991 г.)
Сър Алекс Фъргюсън изгради толкова футболисти, че е трудно да се избере един. Може би Шмайхел е номер 1, тъй като с негова помощ "Юнайтед" спечели всичко възможно.
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА