Last news in Fakti

27 Януари, 2015 15:37 887 0

От ФИФА разследват Реал Мадрид за трансферите на 50 играчи под 18 години

  • реал мадрид-
  • фифа-
  • трансфери

От клуба заявиха, че са спокойни за водената от тях политика

От ФИФА разследват Реал Мадрид за трансферите на  50 играчи под 18 години - 1
Снимка: БТА/AP

ФИФА разследва Реал Мадрид за политиката на клуба по привличането на млади таланти, като официални лица вече са поискали информация за трансферите на 50 играчи, съобщи Би Би Си.

Директорът на клуба Емилио Бутрагеньо призна, че от футболната централа са поискали от Испанската федерация  информация за трансферите на отбора през последните 5 години. Според Бутрагеньо всички в клуба са абсолютно спокойни относно водената от тях трансферна политика.

От ФИФА разследват клуба за неправомерно осъществени трансфери на играчи под 18 години. Заради подобни обвинения на отбора на Барселона му беше забранено да прави траснфери до 2016-та година.

В съобщение на официалната интернет страница на клуба поясниха, че в списъка на международната футболна централа присъстват имената на 51 играчи, едно от тях обаче се повтаря, така че техният реален брой е 50. 10 от състезателите са испанци, а 23-ма от играчите са били привлечени от други испански клубове.   Двама от играчите са пристигнали в клуба преди промяната на правилата, други двама от посочените никога не са били част от отбора, случаят на едно от момчетата се разглежда в Спортния арбитражен съд, а други четирима от играчите под 12 години влизат в точката за изключения в закона на ФИФА. 6 от момчетата пък са били привлечени на възраст от или над 18 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА