Last news in Fakti

28 Януари, 2015 01:28 1 065 2

Челси спечели победата след тежка битка с Ливърпул

  • челси-
  • ливърпул-
  • купата на лигата

Сините ще играят на финала на турнира за Купата на Лигата

Челси спечели победата след тежка битка с Ливърпул - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Челси се класира за финала в турнира за Купата на Лигата след победа над Ливърпул с 1:0 в мач реванш от турнира.

Първата среща на „Анфийлд“ завърши при резултат 1:1. Редовното време на срещата на „Стамфорд бридж“ завърши при резултат от 0:0, но в правилата на турнира не се предвижда предимство за гол на чужд терен и за това се стигна до продължения, където гол на Иванович донесе успеха на „сините“ от Лондон.

В началото на срещата и двата отбора разчитаха основно на борба в средата на терена. Постепенно играчите на Ливърпул иззеха инициативата в мача и създадоха няколко добри положения. В 26-та минута Джерард изведе по великолепен начин  Морено сам срещу вратаря, но Куртоа отрази неговия удар. В 29-та минута след индивидуален пробив и Коутиньо излезе очи в очи с Куртоа, но вратарят на Челси спаси и това положение. В 35-та минута Хендерсън стреля добре от далеч, но топката мина покрай вратата. Постепенно домакините се мобилизираха и започнаха също да атакуват. Първо Оскар стреля добре от фаул, пращайки топката покрай гредата. В 38-та минута бразилецът стреля силно от разстояние, но отново бе неточен. В края на полувремето Коутиньо проби през крилото, но ударът му бе париран от Куртоа.

Второто полувреме започна с предимство за играчите на Челси. В 58-та минута Азар завърши прекрасен индивидуален пробив с удар покрай гредата. В 61-та минута Коща стреля от далеч, но топката бе спасена от Миньоле. Гостите отвърнаха с удар от далеч на Джерард, спасен от Куртоа. Постепенно играчите на Ливърпул овладяха инициативата в играта, но не успяха да създадат опасни голови положения.

Така редовното време завърши при резултат от 0:0 и се стигна до продължения. В 94-та минута Иванович засече с глава центриране от фаул на Вилиан и отбеляза за 1:0. В 100-та минута Хендерсън стреля с глава от непосредствена близост, но ударът му мина покрай гредата.  В 117-та минута Шкъртел остави „червените“ с човек по-малко, след като бе отстранен след втори жълт картон. В края на мача пред Рамирес се откри добро положение за гол, но ударът му бе спасен от Миньоле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    0 0 Отговор
    Проблема на Ливърпул е ,че в момента няма топ реализатор.Стъридж е контузен.В много от положенията на Ливърпул имашие излишно суетене в наказателното поле и топката беше затубвана.Яд ме е ,чче при една от атаките Коутиньо ввесто да подаде вдясно ноа свободен човек се засуети и защитник на Челси го застигна и му взе топката точно преди да бие към вратата.Имаше и положения където трябваше топката да се бие директно без излишно нагласяне ,но нападателите на Ливърпул си я нагласяха и така пропиляваха положенията които се откриха.Балотели няма място в този отбор, поне в гази форма.Подадоха му идеален пас по земя на точката на дузпата ,а той би отвесно нагоре.По-добре Роджърс да пуска защитник вместо него да не ме е яд.Ливърпул игра много добре но фаза атака и то завършващия удар е слабото място на отбора към момента.При гола на Иванович никой от защитата не скочи което беше фатално .Ако първото побувреме си бяха вкарали положенията през второто щяха да играят с настроение и ѝ Челси бяха заминали но уви.
  • 2 Чичо Митко

    0 0 Отговор
    fТози който не скочи и остави сам сърбежа бе точно...Балотели-16 млн. за нищо...