Last news in Fakti

29 Януари, 2015 15:44 737 0

Мъри преодоля и Бердих, на финал е

  • анди мъри-
  • томаш бердих-
  • australian open

Британецът обърна Томаш Бердих на 1/-финал от Australian Open

Мъри преодоля и Бердих, на финал е - 1
Снимка: АП/БТА

Представителят на Великобритания Анди Мъри продължава с отличното си представяне на откритото първенство на Австралия.

Олимпийският шампион стана първият финалист в турнира след като се наложи над Томаш Бердих с 6:7(6), 6:0, 6:3, 7:5 за 3 часа и 26 минути на полуфиналите от надпреварата.

Мъри загуби с тайбрек оспорвания първи сет, но в последствие британецът натисна газта и не остави никакви шансове на чеха. Спечеленият на нула втори сет даде ясна насока на двубоя оттук-нататък, а до края на срещата Мъри така и не изпусна инициативата, подпечатвайки мястото си на финала.

Днешният успех на Анди Мъри също така означава, че британецът ще се завърне в Топ 4 на световния мъжки тенис, а при евентуална титла и ще измести Рафаел Надал от третото място.

В предишните си три участия на финал Анди Мъри претърпя поражения, като този път ще опита най-сетне да вдигне трофея срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Стан Вавринка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА