30 Януари, 2015 15:24 623 0

Евролицензът на „Левски" е в риск заради дълг от 1.7 млн. лв.

  • левски-
  • иво тонев-
  • евролиценз-
  • средства

Повишават се цените на билетите и абонаментните карти за пролетния дял на шампионата

Евролицензът на „Левски" е в риск заради дълг от 1.7 млн. лв. - 1
Снимка: Levski.bg

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев разкри, че клубът трябва да погаси дългове в размер на 1.7 милиона лева, за да не остане без лиценз за евротурнирите.

„Първият сериозен проблем пред Левски е за получаването на лиценз. Клубът има задължения към 31 декември към 1.7 милиона лева. До 20 март трябва да съумеем да погасим тази сума и да се надявам , че ще получим лиценз за евротурнирите", разкри той на пресконференция.

„Второто нещо, обсъждано доста дълго, беше план - проекто-бюджет до края на сезона. Той е изготвен от г-н Баждеков, изключително детайлен. Приехме при разходи, сведени до минимум, сумата, която е необходима да функционира Левски нормално до края на юни – 4.4 милион лева", обяви Иво Тонев.

На специална пресконференция той заяви, че са набелязани стъпки по осигуряването на средства. В момента „сините“ водят преговори с 3-4 потенциални нови спонсори.

От ръководството на Левски обявиха също, че цените на билетите за пролетния дял от първенството ще бъдат вдигнати.

Иво Тонев обяви още, че Илия Козарев е новият член на Управителния съвет на Левски. Той е предложен от тръста „Синя България“ и от Националния клуб на привържениците.  

„Доволни сме от съвместната работа на Георги Иванов и Стойчо Стоев. Новините от Турция са добри. Отборът е обезпечен за зимната подготовка и се надяваме през пролетта да изглежда много по-добре. Въпреки всичко, особено след проведеното събрание на управителния съвет и учредяването на бизнес клуба, мога да бъда оптимист за бъдещето ни", каза още Иво Тонев.

Председателят на „Тръст Синя България” Васил Колев коментира така предвиденото увеличение на цените на билетите:  „Нашата цел е да накараме хората да разберат, че в този случай ние няма да гледаме Левски срещу Марек, Хасково или ЦСКА, а ще спасяваме Левски. Феновете резонно могат да кажат, че тези цени не отговарят на моментното ниво на отбора, но трябва да сме наясно, че ние като левскарска общност трябва да положим тези усилия за клуба, за да бъде той спасен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА