Last news in Fakti

30 Януари, 2015 15:45 730 0

Злато и още три медала за борците ни в САЩ

  • дейвид шулц-
  • борба-
  • златен медал-
  • колорадо спрингс-
  • иво ангелов

С титла триумфира световният и европейски шампион за 2013 година Иво Ангелов

Злато и още три медала за борците ни в САЩ - 1
Снимка: Bul-wrestling.org

Злато, сребро и два бронзови медала спечелиха националите ни по класическа борба на престижния турнир „Дейвид Шулц” в Колорадо Спрингс (САЩ).

Момчетата, водени от Армен Назарян и помощника му Милчо Радуловски, се наредиха трети в отборното класиране с актив от 19 точки. Лидер е тимът на Казахстан с 49 точки, следван от отбора на домакините „Минесота” с 25 точки.

С титла триумфира световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов, който на финала в категория до 59 кг. трябваше да се бори с Александър Костадинов. Настоящият № 1 в Европа обаче се отказа от битката поради контузия. Преди това Ангелов срази Дмитрий Ряпчински (САЩ) с 8:0, японеца Шинобу Ота с 5:3, а на полуфинала разби Райън Манго (САЩ) с 9:0 . 

Костадинов пък се наложи над Тригас (САЩ) с технически туш – 14:5, а след това надви и Спенсър Манго (САЩ) с 2:1, с което взе реванш за българската загуба миналата седмица, допусната от Иво Ангелов, по време на двустранната среща между „янките“ и Отбора на света. На полуфиналите Костадинов спечели след 9:9 срещу казаха Мирамбек Аинагулов

С бронз се окичиха бесарабският българин Константин Стас (66 кг) и Владислав Методиев (98 кг), европейски вицешампион от 2013-а. 

Стас започна с две убедителни победи – срещу американците Трашер Поршер с 9:0 и Джеси Уилямс с 8:0, но после претърпя поражение от Алмат Кебиспайев (Казахстан) с 9:12, който е дългогодишен съперник на Иво Ангелов.

После националът записа три победи в групата на загубилите – технически туш срещу Джонсон - 9:0, Йелдар Кайратов (САЩ) с 2:1 и казаха Айбек Йенсеканов с 4:2. А за третото място тушира Шого Уозуми (Япония) за 2:27 мин., съобщиха от пресцентъра на Българската федерация по борба.

Владислав Методиев стартира с победа срещу Ланс Катчард (САЩ) с 6:2, но в следващия кръг падна от представителя на домакините К.Уилямс с 0:8. После Методиев победи с отказване Елис Гури, наложи се над японеца Масаки Шикия със 7:1 и американеца П. Гонаридис с 2:0. А за отличието се пребори с Джон Вечер (САЩ) с 2:1. 

Гури пък стартира със загуба от Йерулан Искаков (САЩ) с 2:11, след това обаче взе убедителна победа срещу мексиканеца Лейва Йепез с 8:0, а в следващата си среща с Владислав Методиев се отказа. 

Илиян  Георгиев (75 кг) претърпя поражение в репешажите от бронзовия медалист от Мондиал 2014-а Бишек (САЩ) с 2:1. Преди това нашият национал започна с успех от Джек Фишер с 4:2 и загуба от Досджан Картиков (САЩ) с 0:11.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА