31 Януари, 2015 12:51 1 929 0

Серина е новата кралица на Australian Open

  • серина уилямс-
  • кралица-
  • шарапова-
  • мелбърн-
  • шампионка

Световната номер 1 пречупи в два сета на финала Мария Шарапова

Серина е новата кралица на Australian Open - 1
Снимка: БТА/АР

Серина Уилямс отново доказа, че към настоящия момент се намира на върха в хранителната верига в женския тенис. Световната номер 1 пречупи номер 2 в света Мария Шарапова и съвсем логично триумфира с титлата от Откритото първенство на Австралия.

Американката завоюва чиста победа в два сета над съперничката си - 6:3, 7:6 (4) в отделните части и показа, че чрез поразителния си сервис и самочувствието си при завършващите удари, е без истинска конкуренция на този етап.

Първият сет бе спечелен относително лесно от по-малката от сестрите Уилямс, която резлизира два ранни пробива, при 5:2 допусна връщане на единия, но моментално при следващото подаване на Маша затвори сета с нов пробив.

Във втората част рускинята демонстрира борбения си и непримирим дух и определен затрудни до колкото може съперничката си. Тя спаси две шампионски точки, но все пак бе пречупена от мощта на Серина в тайбрека.

Така въпреки усилията на 27-годишната рускиня, Уилямс се поздрави с 16-ата си поредна и общо 17-а победа от 19 мача между двете.

С днешния си шести триумф в Мелбърн, водачката в ранглистата се доближи само на 3 титли от рекордните 22 от "Големия шлем" на германската легенда Щефи Граф.

Това бе и единствената надпревара от Големия шлем, която Серина не бе печелила след завръщането си на корта след едногодишно прекъсване между лятото на 2010-а и това на 2011-а.

Серина си гарантира оставане под №1 в ранглистата още преди началото на финала, но благодарение на днешния успех, тя си осигури 2000 точки за класацията на WTA, с които ще увеличи преднината си пред Шарапова на цели 1567 точки. По този начин разликата между двете ще бъде почти утроена, след като преди началото на Australian Open тя бе само 681 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА