31 Януари, 2015 13:47 1 297 0

Австралия е шампионът на Азия

  • австралия-
  • южна корея-
  • купата на азия

Кенгурата с драматичен успех срещу Южна Корея на финала на турнира

Австралия е шампионът на Азия - 1
Снимка: АП/БТА

Отборът на Австралия триумфира в турнира за Купата на Азия след успех над Южна Корея във финала на надпреварата.

"Кенгурата" бяха по-добрият тим в хода на цялата среща и заслужено откриха резултата в добавеното време на първата част.

През второто полувреме обаче те решиха, че минималният успех ще бъде достатъчен и в продължението допуснаха изравнителен гол да ги порази.

Все пак в екстра тайм-а, австралийците си върнаха остротата и достигнаха до нов гол за 2:1, който им донесе и успеха в турнира.

Така след като в груповата фаза корейците, , които играят за първа титла на Азия от 1960-а година насам наказаха домакините, сега Австралия взеха реванш.

За тима това е първи трофей като реди четири години отборът отново игра финал и отново стигна до продължения, но тогава отстъпи на Япония с 0:1. Корейците пък печелят трети пореден медал и отбелязаха градация и след два поредни бронза, сега стигнаха до среброто, но продължават да мечтаят за титлата.

Малко преди отборите да се приберат за почивка в 45-ата мин. халфът на английския Суиндън Масимо Луонго реализира с далечен шут за 1:0. Попадението му пък беше първото, което корейците допуснаха от началото на турнира.

Този аванс се запази за „сокъруус” почти до самия край и когато те вече се виждаха шампиони в добавеното време корейците успяха да изравнят. След чудесна комбинация с Сун-Йон Ки звездата на на тима и Байер (Леверкузен) Хюн-Мин Сон се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и порази вратата на съперника за 1:1, с което вкара мача в допълнителни 30 минути.

Последната минута на една от частите отново бе решаваща. В 115-ата мин., точно преди да свърши първото продължение падна победният гол, който бе дело на Джеймс Троиси и донесе трофея на Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА