Last news in Fakti

31 Януари, 2015 19:50 904 0

Манчестър Юнайтед развинти Лестър, Стъридж се завърна с гол за Ливърпул

  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • даниел стъридж

Мърсисайдци победиха Уест Хям с 2:0

Манчестър Юнайтед развинти Лестър, Стъридж се завърна с гол за Ливърпул - 1
Снимка: БТА/АP

Отборът на Манчестър Юнайтед  спечели домакинството си срещу Лестър с 3:1 в мач от 23-ия кръг на Английската висша лига.

Мачът започна равностойно, но в 27-та минута домакините стигнаха до първи гол. Тогава Блинд изведе по прекрасен начин Ван Перси, който с прецизен удар откри за 1:0. В 31-та минута Ди Мария изведе Фалкао и той от непосредствена близост отбеляза за 2:0. В 40-та минута Морган си заби автогол, след като засече топката в собствената си врата след центриране на Ди Мария от корнер и резултатът стана 3:0 в полза на Юнайтед. Футболистите на Лестър стигнаха до почетен гол в 81-та минута. Тогава центриране на Олбрайтън намери Василевски, който с глава отбеляза за 3:1.

След този резултат Манчестър Юнайтед се върна на третото място в класирането с актив от 43 точки. Лестър са последни със 17.

В същото време Ливърпул спечели домакинството си на Уест Хям с 2:0.

За първи път от 31-ви август насам в игра за „червените“ се завърна нападателят Даниел Стъридж.  Първото полувреме бе сравнително равностойно, като в 33-та минута Керъл стреля добре с глава, но топката бе уловена от вратаря Миньоле. В 45-та минута Стърлин завърши свой пробив с извеждащо подаване за Маркович, чийто удар мина покрай вратата. Все пак „мърсисайдци“ поведоха в резултата в 51-та минута. Тогава прекрасна комбинация между Стърлинг и Коутиньо изведе англичанинът сам срещу вратаря и той отбеляза за 1:0. В 80-та минута Коутиньо намери прекрасно Стъридж, който с прецизен шут формира крайното 2:0.

След тази победа Ливърпул заема 7-мо място в английския шампионат с актив от 38 точки. Уест Хям е на 8-мо място с актив от 36 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА