Last news in Fakti

31 Януари, 2015 21:44 859 0

Челси удържа равенството срещу Манчестър Сити

  • челси-
  • манчестър сити-
  • равенството

Двата отбора направиха 1:1

Челси удържа равенството срещу Манчестър Сити - 1
Снимка: БТА/AP

Дербито на върха в Английската висша лига между отборите на Челси и Манчестър Сити завърши при равенство от 1:1.

Срещата на „Стамфорд Бридж“ започна с натиск на „гражданите“. Във 2-та минута силен удар на Навас бе спасен от Куртоа. В 24-та минута белгийският вратар трябваше да отразява и удар на Агуеро. В 33-та минута отново нападателят прати топката покрай гредата.  Футболистите на Челси издебнаха своя момент в 41-та минута. Тогава Азар бе изведен по крилото и намери на чисто положение Реми, който отбеляза за 1:0.Футболистите на Сити се върнаха в мача още в 45-та минута. Тогава Куртоа отби удар от крилото на Навас. Топката попадна у Агуеро, който стреля към вратата, а малко пред гол линията Силва отбеляза за 1:1.

Футболистите на Манчестър Сити държаха инициативата през второто полувреме. В 57-та минута шут на Фернандиньо бе спасен от Куртоа. В 65-та минута пък Милнър стреля с глава над гредата. В 77-та минута Лампард влезе в игра за Сити, като бе посрещнат с бурни аплодисменти от трибуните на „Стамфорд Бридж“. При едно изпълнение на корнер Тери за малко щеше да си отбележи автогол, но топката мина покрай вратата.

След този резултат Челси продължава да оглавява класирането в английския шампионат с актив от 53 точки, а Сити е на второ място с 48 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА