Last news in Fakti

1 Февруари, 2015 10:25 1 055 0

Рома с нов равен, титлата става мираж

  • рома-
  • емполи-
  • серия а

Драма с Емполи с два червени картона и двойна контузия на Итурбе отдалечиха вълците от върха в Серия А

Рома с нов равен, титлата става мираж - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Рома напоследък явно е абониран за равенства. Тимът записа четвърто такова поред като този път това се случи в домакинството на Емполи от 21-ия кръг на Серия "А".

Възпитаниците на Руди Гарсия завършиха при резултат 1:1 на "Олимпико" и не успяха да съкрати аванса на лидера в италианския елит Ювентус.

В момента разликата между двата тима е 6 точки, но може да нарасне на девет при успех на "Старата госпожа" при гостуването на Удинезе.

Бранителят на Рома Костас Манолас получи директен червен картон в 37-ата минута, а реферът отсъди дузпа, която беше реализирана от Масимо Макароне.

В края на полувремето числеността на терена се изравни, след като Рикардо Сапонара получи два жълти картона в рамките на 4 минути.

Рома упражни натиск през втората част и стигна до изравнителен гол в 57-ата минута чрез Майкон, за когото това беше втори гол за сезона. До края на полувремето късмета си опитаха Адем Ляич и Раджа Наинголан, но без успех. Давиде Астори пък нацели гредата след изпълнение на корнер. В края на мача играчите на Рома претендираха за дузпа, но не я получиха.

Срещата ще се запомни и с контузията на Итурбе, който беше заменен принудително в 25-ата минута от Флоренци.

Първоначалните сведения от медицинския щаб на Рома са за изкълчен глезен и коляно, но все още не се знае дали има скъсана връзка или сухожилие. Подобна контузия е последното нещо, от което Рома имаше нужда. Кевин Строотман е аут до края на сезона заради разрушен хрущял, а Даниеле де Роси е извън игра за месец.

Явно проблемите и серията от равенства ще се окажат решаващи за оттеглянето от борбата на титлата от страна на Рома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА