Last news in Fakti

1 Февруари, 2015 14:27 1 225 0

Страхотен Джокович триумфира на Australian Open

  • джокович-
  • анди мъри-
  • australian open

Във финала сърбинът се наложи с 3:1 сета над Анди Мъри

Страхотен Джокович триумфира на Australian Open - 1
Снимка: БТА/ AP

Номер 1 в света на мъжкия тенис Новак Джокович се представи брилянтно във финала на Откритото първенство на Австралия.

Ноле грабна петия си трофей от турнира, след като се наложи с 3:1 сета - 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0 в отделните части,  над Анди Мъри и грабна титлата.

Първите два сета бяха невероятно равностойни, като и двата тенисиста си разменяха пробиви, а после ги връщаха. Така се стигаше до тайбрек, като те си поделиха по един такъв за 1:1 сета.

Това обаче бе и краят на равновесието в срещата и Джоко взе превес. Мъри показа великолеепен тенис, но психологически Джокович се оказа по-стабилен. Сърбинът реализира три пробива в продължилия едва 28 минути сет и го завърши в своя полза при 6:3.

Загубата на третия сет сякаш доведе до срив в играта и поведението на Мъри. Той изглеждаше уморен, спря да противодейства на противника си и с оглед на посредственото си представяне, логично не взе нито един гейм и отстъпи и в четвъртата част.

Това бе 16-ата победа от 24 сблъсъка срещу Мъри в актива на Новак.

След този паметен успех Джокович става първият тенисист в "Оупън ерата" с пет трофея от надпреварата и изостава само с една купа от шестте на Рой Емерсън. Легендарният австралиец обаче е постигнал това преди 1968 година (началото на "Оупън ерата").

Днешният финал бе пети за Джокович в "Мелбърн парк" и той няма поражение в сблъсък за титлата. Предишните му четири триумфа в изданието са през 2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА