Last news in Fakti

1 Февруари, 2015 18:01 670 0

Арсенал разкова Астън Вила

  • арсенал-
  • астън вила-
  • англия

Артилеристите победиха с 5:0

Арсенал разкова Астън Вила - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал нанесе разгром от 5:0 на Астън Вила по време на домакинския си мач от 23-ия кръг на Английската висша лига.

Домакините започнаха ударно срещата  и поведоха още в 8-та минута. Тогава Йозил изведе по прекрасен начин с пета Жиру, който сам срещу вратаря отбеляза за 1:0. В 27-та минута удар на Касорла срещна гредата на Гузан. Впоследствие гол на Йозил бе отменен заради засада. В 37-та минута Гузан трябваше да спасява далечен удар на Рамзи. Гостите отвърнаха в края на полувремето, когато удар с глава на Вайман бе спасен от Оспина.

Полувремето започна по-добре за Астън Вила, като на няколко пъти Бентеке излизаше на чисти позиции, но ударите му бяха неточни. „Артилеристите“ обаче забиха втори гол в 56-та минута. Тогава Жиру изведе добре Йозил и германецът отбеляза за 2:0. В 63-та минута двойно подаване между Уолкът и Касорла завърши с гол за англичанина за 3:0. В 75-та минута бе отсъдена дузпа за нарушение на Гузан срещу Акпом, реализирана от Касорла за 4:0.В 90-та минута удар на Белереин от границите на наказателното поле влезе във вратата за крайното 5:0.

След този резултат отборът на Арсенал се намира на 5-то място в класирането на английския шампионат с актив от 42 точки. Астън Вила са 16-ти с 22 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА