Last news in Fakti

1 Февруари, 2015 21:17 1 074 0

Събитията на седмицата в света на спорта

  • спортни събития-
  • седмицата-
  • новак джокович

България се радваше на биатлона, Джокович отново триумфира в Австралия

Събитията на седмицата в света на спорта - 1
Снимки: БТА/АP

Тази седмица бе белязана от няколко големи събития в света на спорта. За България тя ще се запомни с медалите на нашите скиори от Европейското първенство по биатлон. В света на футбола Австралия стана шампион на Азия, а в Англия всички тръпнеха от изхода на дербито между лидерите в класирането на Английската висша лига Челси и Манчестър Сити. Новак Джокович и Анди Мъри пък решиха новия шампион в откритото първенство на Австралия.

  1. Европейското първенство по биатлон в Отепя

Българските представители в мъжкия биатлон продължиха своя възход и на Европейското първенство по биатлон в естонския град Отепя. На 29-ти януари в индивидуалния старт на 20 км. Владимир Илиев взе бронзов медал, след като постигна време от 54:54.4 минути. Той имаше шанс дори за европейска титла, ни грешки в последните стрелби го пратиха на третото място в класирането. В същото състезание Красимир Анев завърши 4-ти с време от 55:40.5 минути. Победата отиде при руснака Алексей Волков с време от 53:23.2 минути.

Днес обаче Анев постигна върхово постижение и спечели сребърен медал от преследването на 12.5 км. Той записа време от 34:05.4 минути и изостана на 41 секунди зад победителя Алексей Слепов. В този старт Владимир Илиев завърши 11-ти с време от 35:09.4 минути.

  1. Австралия на върха в Азия

Националният отбор на Австралия триумфира в турнира за Купата на Азия за първи път в историята на отбора. Австралийците успяха да спечелят изключително драматичния финал на турнира срещу Южна Корея.

Резултатът бе открит от Луонго в 45-та минута. Австралийците бяха по-добрия отбор по време на срещата, но допуснаха изравнителен гол в продълженията на срещата, отбелязан от Хюн-Мин Сон. Все пак Джеймс Троиси отбеляза решаващото попадение 115-та минута от продълженията и донесе титлата на Австралия.

  1. Челси и Манчестър Сити не се победиха, Франк Лампард се завърна на „Самфорд бридж“

Цяла седмица английските футболни фенове се вълнуваха от сблъсъка между водачите в класирането на местния шампионат Челси и техните преки преследвачи от Манчестър Сити. „Сините“ от Лондон не можеха да разчитат на големите си звезди Диего Коща и Сеск фабрегас, докато за „гражданите“ не игра Я Я Туре. Мачът белязан и от завръщането на легендата на Челси Франк Лампард на „Стамфорд бридж“, този път с екипа на Сити.

„Сините“ от Лондон поведоха с гол на Реми в 41-та минута, но „гражданите“ изравниха в 45-та минута с гол на Силва. През второто полувреме Лампард влезе като резерва за Сити в края на мача и бе посрещнат с аплодисменти от феновете на домакините. В крайна сметка равенството се запази до края на срещата, като Челси продължава да е лидер в класирането на Английската висша лига с преднина от 5 точки пред Манчестър Сити.

  1. Новак Джокович отново триумфира в Австралия

Новак Джокович спечели петия трофей в кариерата си от Откритото първенство на Австралия. На финала сърбинът победи Анди Мъри с 3:1 сета - 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0. След този паметен успех Джокович става първият тенисист в "Оупън ерата" с пет трофея от надпреварата и изостава само с една купа от шестте на Рой Емерсън. Легендарният австралиец обаче е постигнал това преди 1968 година (началото на "Оупън ерата").

Днешният финал бе пети за Джокович в "Мелбърн парк" и той няма поражение в сблъсък за титлата. Предишните му четири триумфа в изданието са през 2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА