Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 23:20 1 471 0

Англичаните удариха на камък в ЛЕ

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • лига европа

Тотнъм и Ливърпул се сбогуваха с турнира след загуби в реваншите си

Англичаните удариха на камък в ЛЕ - 1
Снимка: БТА/AP

Английските тимове претърпяха сериозно крушение в мачовете от ранна та програма на Лига Европа. Тотнъм и Ливърпул допуснаха горчиви загуби в реваншите си от 1/8-финалната фаза на турнира и бяха закономерно елиминирани от надпреварата.

Тимът на Бешикташ  отстрани Ливърпул след много оспорван мач. Турският гранд трябваше да наваксва гол пасив от гостуването си на "Анфийлд" седмица по-рано и 15 минути преди края успя да стигне до него.

Последваха трудни минути до края, както и продължения, за двата отбора, а мачът се реши с дузпи.

"Черните орли" не сбъркаха нито един от своите наказателни удари, а Деян Ловрен бе грешникът за гостите, като при последното изпълнение за "червените" именно централният защитник сбърка, изпращайки топката встрани от вратата.


В друга любопитна среща от същата фаза на надпреварата, италианският Фиорентина надделя над Тотнъм с 2:0 на своя "Артемио Франки".

Възпитаниците на Винченцо Монтела надиграха "шпорите" и след попадения на Марио Гомес в 54-ата минута и Мохамед Салах в 71-ата подпечатаха мястото си в следващия етап от надпреварата с общ резултат 3:1 от двете срещи. Роберто Солдадо изпусна най-чистото положение за гостите от Англия преди почивката, а след нея италианците наказаха неговата грешка и така се класираха напред в турнира, оставяйки на отбора на Маурисио Почетино възможност да се концентрира само върху финала на турнира за Купата на Лигата на Англия срещу Челси в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА