Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 12:29 766 0

ЛеБрон наниза 42 точки за победа на Кливланд

  • леброн джеймс-
  • голдън стейт-
  • кливланд-
  • нба

Шоу на Джеймс срещу Голдън Стейт

ЛеБрон наниза 42 точки за победа на Кливланд - 1
Снимка: БТА/АР
ЛеБрон Джеймс показа, че с наближаването на края на сезона навлиза във все по-добра форма и съперниците на Кливланд трябва много да внимават. Тази нощ си изпати лидера в Лигата Голдън Стейт, който не успя да спре Краля. Суперзвездата наниза рекордните си за сезона 42 точки и изведе Кавалерите до победа със 110:99, която бе 18-а в последните 20 мача на отбора. 

„За мен не е важно да съм МВП на сезона. Просто искам да помагам на тези момчета около мен и да бъда полезен на отбора“ заяви скромно баскетболистът, който добави и 11 борби, печелейки сблъсъка със Стивън Къри, вкарал само 18 точки. 

Лошата новина за Кавалерите бе, че плеймейкърът Кайри Ървинг получи контузия в рамото, като ще мине допълнителни тестове, за да се види колко е сериозна тя. Гардът се отчете с 24 точки за триумфа. 

Джеймс пропусна сблъсъка между двата тима по-рано през сезона, който бе спечелен от Уориърс, но сега нямаше как да бъде спрян. Кливланд водеше с 61:56 на почивката след оспорвано първо полувреме, в което имаше 8 равенства и 12 смени на водачеството. 

В третата част обаче, домакините дръпнаха напред, след като ЛеБрон вкара 12 точки и разликата се вдигна до 86:70. Клей Томпсън остана само с 13 точки за Голдън Стейт, което също показа добрата работа на Кавалерите в защита. 

Така победителите подобриха баланса си до 37-22, като вече гледат към второто място в конференцията, докато Голдън Стейт е с 44-11, но все още има комфортен аванс пред Мемфис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА