Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 14:23 922 0

Италианско дерби на 1/8-финалите в Лига Европа

  • лига европа-
  • жребий-
  • рома-
  • фиорентина-
  • 1/8-финали

Фиорентина ще играе срещу Рома, Италия с рекордни 5 представителя

Италианско дерби на 1/8-финалите в Лига Европа - 1
Снимка: БТА/АР
Днес бе изтеглен жребият за 1/8-финалите на Лига Европа. Надпреварата във втория по сила европейски турнир премина в следващата си фаза, след като вчера се изиграха всички мачове-реванши от 1/16-финалите.
 
Двойките определено са доста интересни и веднага се забелязват италианските и испанските сблъсъци. Шампионът Севиля ще премери сили с Виляреал, докато Фиорентина ще се изправи срещу Рома.
 
Волфсбург и Интер са без съмнение една от най-интересните, ако не и най-интересната двойка, като германците изобщо не може да се каже, че ще бъдат в ролята на аутсайдер в тези мачове. Шансовете между тези два тима като цяло изглеждат равностойни.
 
Евертън, който схруска с лекота швейцарския Йънг Бойс, ще трябва да премери сили с украинския гранд Динамо Киев, а Аякс има доста тежка задача с друг украински тим - Днипро.
 
Наполи на Рафа Бенитес ще срещнат силния Динамо Москва, където до преди броени дни играеше българският национал Станислав Манолев, а палачът на Ливърпул - Бешикташ, ще се изправи срещу белгийския Брюж. 
 
Зенит ще има трудна задача да обори "Биковете" от Торино, който елиминираха Атлетик Билбао.
 
Първите срещи са на 12-и март, а реваншите - седмица по-късно.

Ето и всички осминафинални двойки:

Евертън - Динамо Киев

Днипро - Аякс

Зенит - Торино

Волфсбург - Интер

Виляреал - Севиля

Наполи - Динамо Москва

Брюж - Бешикташ

Фиорентина - Рома
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА