Last news in Fakti

28 Февруари, 2015 19:03 1 030 0

Борусия вече е себе си, сгази и Шалке

  • борусия дортмунд-
  • шалке 04-
  • германия

Момчетата на Юрген Клоп спечелиха с 3:0

Борусия вече е себе си, сгази и Шалке - 1
Снимка: БТА/АP

Отборът на Борусия Дортмунд спечели домакинството си срещу Шалке 04 с 3:0 в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига.

Домакините наложиха натиск още в самото начало на мача, но първото чисто положение бе за Шалке след силен шут на Боатенг, минал покрай гредата на Вайдерфелер. Борусия отвърна с добър пробив на Ройс в 15-та, който прати топката покрай вратата. В 18-та минута Веленройтер трябваше да спасява шут на Мхитарян. В 23-та минута удар с глава на Хумелс мина над вратата. В 26-та минута Обамеянг бе изведен на изключително чисто положение , но прати топката в тялото на защитник. В 34-та минута удар на Ройс срещна гредата на Веленройтер.

Тимът на Юрген Клоп продължи да доминира през второто полувреме. В 56-та минута Ройс излезе сам срещу вратаря, но Веленройтер отново спаси.  В 75-та минута стражът изби удар на Ройс и от фаул. В 78-та минута Обамеянг се възползва от рикошет в защитата и отбеляза за 1:0 в полза на Борусия.  Нападателят отпразнува гола, слагайки си маска на Батман. В 79-та минута Гюдоган изведе Мхитарян на празна врата и той отбеляза за 2:0. В 86-та минута Ройс се възползва от грешка в противниковата защита и отбеляза за крайното 3:0.

След този резултата Борусия Дортмунд  се изкачи до 9-то място в германския шампионат с актив от 28 точки. Шалке 04 се намира на 5-то място с 34 точки.

Всички резултати от Бундеслигата:

Байер Леверкузен – Фрайбург  1:0

Хановер 96 – Щутгарт 1:1

Херта Берлин – Аугсбург  1:0

Хофенхайм – Майнц 05 2:0

Айнтрахт Франкфут – Хамбургер 1:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА