Last news in Fakti

28 Февруари, 2015 19:34 965 0

Рууни поведе Манчестър Юнайтед към победата срещу Съндърланд

  • манчестър юнайтед-
  • съндърланд-
  • англия

Нападателят отбеляза 2 гола в срещата

Рууни поведе Манчестър Юнайтед към победата срещу Съндърланд - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели домакинството си срещу Съндърланд с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Английската висша лига.

Срещата започна с добро положение за гостите, при което Уикън шутира добре, но Де Хеа успя да спаси. Вратарят трябваше да се намесва и в 16-та минута, когато изби опасен шут на Дефоу. Футболистите на Юнайтед отвърнаха в 25-та минута, когато центриране на Валенсия намери Йънг, чийто шут бе избит от О‘Шей в гредата. Последва нов мощен шут на Йиънг, който профуча покрай вратата. В 39-та минута Панталимон спаси изстрел от фаул на Рууни. Последва центриране от корнер, при което удар с глава на Рохо бе избит пред гол линията от бранител.

Домакините продължиха да доминират и през второто полувреме. В 61-та минута  удар на Янузай мина покрай вратата. В 65-та минута Фалкао бе повален в противниковото наказателно поле от О‘Шей и съдията отсъди дузпа, реализирана от Рууни за 1:0. Интересното е, че рефера допусна сериозен гаф, след като за фаула изгони Браун вместо О‘Шей. В последвалите минута Панталимон трябваше да спасява опасни шутове на Рууни и Блинд. В 84-та минута той отрази и точен шут на Янузай,  но при добавката Рууни отбеляза за крайното 2:0 в полза на Манчестър Юнайтед.

След този резултат Юнайтед се намира на 3-то място в английския шампионат с актив от 50 точки. Съндърланд са 16-ти с 25.

Всички резултати от Английската висша лига:

Уест Хям – Кристъл Палас 1:3

Бърнли – Суонзи 0:1

Нюкасъл – Астън Вила 1:0

Стоук Сити – Хъл Сити 1:0

Уест Бромич – Саутхямптън 1:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА