Last news in Fakti

1 Март, 2015 14:53 803 0

Ана Фенингер води в супергигантския слалом в Банско

  • ана фенингер-
  • ски-
  • банско

Мария Киркова не завърши състезанието

Ана Фенингер води в супергигантския слалом в Банско - 1
Снимка: БТА

Ана Фенингер от Австрия води след супергигантския слалом от алпийската комбинация на Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Банско.

Стартовете на състезанията в родния курорт трябваше да се проведат в петък и събота, но бяха отменени заради гъстата мъгла над родния курорт. Проблеми с мъглата над пистата „Марк Жирардели“ имаше и през днешния ден, като старта от 10:00 ч. беше забавен до 11:30. Впоследствие най-големите имена в женските ски направиха по едно спускане, като състезанието беше прекъсвано на няколко пъти заради лошите атмосферни условия.

Най-добро време постигна олимпийската и световна шампионка  Ана Фенингер, която записа 1.12.73 минута. Втора с изоставане от 75 стотни остана лидерката в класирането за Световната купа Тина Мазе от Словения.  С изоставане на 59 стотни трета остана австрийката Никол Хосп.

Българската състезателка Мария Киркова пък падна и не успя да завърши състезанието.  Американката Линдзи Вон пък не посмя да рискува в мъглата и остана на 24-то място с изоставане от 2.57 секунди.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА