2 Март, 2015 16:00 894 0

Всичко или нищо за Рома

  • ювентус-
  • рома-
  • серия а-
  • скудето-
  • титла

Ако Рома не победи тази вечер, може да се сбогува с шансовете за скудето

Всичко или нищо за Рома - 1
Снимки: БТА/ AP

Тази вечер ще се изиграе дербито от 25-ия кръг на италианското първенство между Рома и Ювентус. „Бианконерите” водят в класирането с актив от 57 точки, следвани от „вълците” с 48.

9 точки разлика! Двубоят на „Олимпико” без съмнение ще е последна възможност за домакините да се „включат” в борбата за титлата, защото през последните два месеца те правят всичко възможно, за да не застрашат трона на Юве – шест равенства в последните седем мача от Серия А е красноречиво доказателство за формата на Рома.

„Рома е орисан да побеждава и да се бори за скудетото. Трябва да докажем, че сме готови”, заяви в часовете преди мача наставникът на домакините Руди Гарсия.

Колегата му Масимилиано Алегри пък заяви, че двубоят на „Олимпико” няма да е определящ за сезона на тима му, който уверено крачи към четвърта поредна титла на Апенините.

Рома няма победа у дома в Серия А от месец ноември миналата година – „джалоросите” направиха последователни равенства със Сасуоло, Милан, Лацио, Емполи и Парма. Римляните отстраниха Фейенорд в Лига Европа в четвъртък, но на домашната сцена сякаш са прокълнати.

Мачът с шампиона ще е прекрасен (и последен) тест за Тоти и компания. Тест, който ще даде отговор на въпроса дали скудетото ще остане в Торино.

Ювентус е на другия полюс – осем победи и две равенства в последните десет мача във всички турнири, включително победа над Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига. Алегри няма да може да разчита на Андреа Пирло, който се контузи срещу немците. Погба и Видал също са под въпрос за двубоя срещу Рома, което най-вероятно ще означава смяна на схемата и връщане към 3-5-2.

Въпреки това тифозите на Юве могат да бъдат спокойни – Алваро Мората се намира в прекрасна форма, а Карлос Тевес е лидер сред голмайсторите в калчото и без съмнение ще иска да увеличи сметката си.

Очаква ни едно голямо дерби между два отбора, които разполагат с най-класните играчи в Италия. Ще застраши ли Рома трона на Ювентус или торинци ще подпечатат четвъртата си поредна титла?

Стартовите състави според Gazetta dello Sport:

Рома (4-3-3): Де Санктис, Торосидис, Манолас, Янга-Мбива, Холебас, Пянич, Де Роси, Наинголан, Жервиньо, Тоти, Ляич

Ювентус (3-5-2): Буфон, Касерес, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Перейра, Маркизио, Видал, Евра, Мората, Тевес


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА