Last news in Fakti

2 Март, 2015 14:00 2 226 0

Григор вече не е в Топ 10

  • григор димитров-
  • цветана пиронкова-
  • света

Цвети запази мястото си в класацията

Григор вече не е в Топ 10 - 1
Снимка: БТА/AP

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров вече ще се подвизава под номер 11 в световната ранглиста.

Това е факт, след като най-добрият ни тенисист не успя да зсащити титлата си от турнира "Abierto Mexicano Telcel" в Акапулко, където имаше да пази цели 500 точки от миналогодишния си триумф.

Димитров обаче допусна изненадваща загуба още във втори кръг, отстъпвайки на преминалия през квалификациите Райън Харисън, и напусна състезанието с едва 45 точки за ранглистата.

Припомняме ви, че Григор ще се завърне отново на корта на 10-и март, когато ще се изправи срещу Роджър Федерер в демонстративен двубой по случай "Деня на тениса", който ще се проведе в емблематичната зала "Мадисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. След това българинът ще вземе участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Новак Джокович продължава да оглавява АТР ранглистата с актив от цели 13,165 точки, следван от вече седемкратния шампион в Дубай Роджър Федерер с 9,205 точки. Рафаел Надал се завръща отново в челната тройка.

 

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова от своя страна запазва позицията си в тазседмичното издание на класацията на WTA, в което отново се намира под №49, след като не взе участие на силния турнир в Доха.

Пиронкова, както и Сесил Каратанчева, ще се завърне отново на корта за предстоящия турнир в Индиън Уелс, където пловдивчанката ще започне директно от основната схема, а Каратанчева ще трябва да премине през квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА