4 Март, 2015 16:58 1 173 2

Божинов взима 600 хиляди евро от Спортинг

  • божинов-
  • съд-
  • спортинг лисабон

Българинът осъди бившия си клуб

Божинов взима 600 хиляди евро от Спортинг - 1
Снимка: БТА
Нападателят Валери Божинов осъди Спортинг Лисабон във ФИФА и португалците ще трябва да му заплатят 594 398 евро за неправомерно уволнение пред август 2013 г. Сумата е с начислена лихва, като от Спортинг обявиха, че възнамеряват да обжалват решението.

Божинов бе дисциплинарно уволнен преди 1,5 г. от Спортинг, тъй като не се явил на работа. Играчът обаче бе уведомил клуба, че ще отсъства заради неотложна операция на роднина. Контрактът му с лъвовете бе до юни 2016-а. Първоначално Божинов даде клуба на съд за 6,5 млн. евро, а от Спортинг контрираха с иск за 5,5 млн. евро.

В момента Валери рита за италианския втородивизионен Тернана, но заради контузия, получена на тренировка от съотборник, не е играл от края на януари. Вкарал е 4 гола в 19 мача за 12-ия в Серия Б. Бившият национал е вкарвал голове още за отборите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Верона, Виченца и Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vlady

    0 0 Отговор
    Да обжалват пред негово светейшество католикос Карекин II върховен патриарх на всички арменци.
  • 2 Maurice

    0 0 Отговор
    Не е луд този който яде баницата....., луд е онзи, който купува Божката и му дава егаси заплатата. Този доказа, че е посредствен за А група, а само като прочетеш в какви отбори е играл... Всички меринджеи на отборите закупили Мама Божка трябва да бъдат осъдени за некомпетентност по служба. А Валерко става бързо певец в Пайнер, защото човек трябва да се занимава с това, което обича!