Last news in Fakti

4 Март, 2015 18:29 1 420 0

Берлускони желае Клоп за треньор на Милан

  • клоп-
  • борусия дортмунд-
  • монтела-
  • милан-
  • треньор-
  • берлускони

Фаворит на медиите обаче е Винченцо Монтела

Берлускони желае Клоп за треньор на Милан - 1
Снимка: БТА/АР
Собственикът на Милан Силвио Берлускони е дал нареждане на дясната си ръка Адриано Галиани да търси нов треньор от новия сезон, гръмнаха медиите в Италия. Според някои информации, фаворит за поста е Винченцо Монтела, който в момента води Фиорентина. „Тутоспорт” обаче е на съвсем различно мнение. Монтела има железен договор с Фиорентина и ако „росонерите” искат да го вземат, трябва да платят не по-малко от 6 милиона евро, което е твърде крупна сума за треньор.

В списъка на Галиани отдавна бил и Лучано Спалети, който обаче има огромни финансови претенции. Реалистичен вариант е Чезаре Прандели, който е без работа, откакто напусна турския Галатасарай.

Мечтаният вариант за Берлускони обаче бил не друг, а наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп. Медийният магнат бил възхитен от уменията и темперамента на немеца. Още по-важна обаче била способността му да сглобява отбор без да разполага с огромни финансови средства. Нещо повече – по време на престоя си в Дортмунд Клоп наложи и разви много млади, доскоро неизвестни играчи, които после бяха продадени за баснословни суми, което заздрави финансовото здраве на Борусия.

Както е добре известно, Милан също вече от доста време не може си позволи да се съревновава на финансовия фронт с грандовете от Англия и Испания, а и с немския доминант Байерн. Адриано Галиани дори присъства на живо на мача на Ювентус срещу Дортмунд в Шампионската лига, за да наблюдава Клоп и водения от него тим.

Що се касае до сегашният наставник Филипо Индзаги, то неговите дни са преброени. Ако Милан не бие Верона в събота, тогава ще бъде уволнен и Мауро Тасоти ще води отбора до края на сезона. При успех, Пипо ще запази поста си, но само до лятото.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА