4 Март, 2015 19:41 899 0

Литекс и Лудогорец оставиха всичко за реванша

  • литекс-
  • лудогорец-
  • купа на българия

Двата отбора с тактическо 0:0 в Ловеч

Литекс и Лудогорец оставиха всичко за реванша - 1
Снимка: БТА
Литекс и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в първи мач от 1/4-финалите за Купата на България. През всички 90 минути двата отбора мислеха повече как да не допуснат гол, отколкото да стигнат до успеха.
 
Треньорът на домакините Красимир Балъков предприе няколко промени в титулярния състав, сравнение с мача между двата отбора отпреди няколко дни в „А” група, спечелен от ловчанлии с 1:0. Атаката на отбора поведе новото попълнение Бьорн Маарс, а Кирил Десподов остана на резервната скамейка. Илия Миланов и Иван Горанов заеха местата в защита на Пламен Гълъбов и Васил Божиков, докато Румен Руменов смени наказания Кристиан Малинов.
 
Георги Дерменджиев също направи няколко промени. Владислав Стоянов седна на скамейката за сметка на Иван Чворович, а Роман Безяк стартира от 1-ата минута на позицията на Жуниор Кишада. Христо Златински също получи шанс за изява, докато Фабио Ешпиньо не започна мача. Георги Терзиев беше предпочетен пред Александър Барт. Абел Анисе пък замени контузения Вандерсон, а на мястото на санкционирания Козмин Моци стартира Александър Александров.

Лудогорец започна срещата по-добре и още до 10-ата минута Винисиус Баривиейра трябваше да спасява удари на Михаил Александров и Марселиньо. В 26-ата минута и домакините създадоха първото си опасно положение. Патрис Бумал стреля от малък ъгъл, но встрани от целта. 8 минути след това новото попълнение на Литекс Бруно Маарс успя да преодолее Чворович, но преди това беше отсъден фаул в атака и голът не беше зачетен. До края на полувремето не стана нищо интересно и двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0.

Двата отбора започна втората част по-предпазливо и първият шут дойде чак в 57-ата минута, дело на Анисе, но неточен. 60 минути след това разградчани пропуснаха нов шанс. Резервата Ешпиньо намери с чудесен пас Безяк, който обаче не уцели вратата. на След час игра футболистите на Лудогорец имаха претенции за дузпа, след като Светослав Дяков стреля, топката срещна ръката на Рафаел Перес, но тя беше плътно долепена до тялото му и съдията Станислав Тодоров остана безмълвен.
 
В 68-ата минута Десподов изведе отлично в коридор Иван Горанов, но той не успя да центрира добре отляво и опасността премина. 10 минути преди края Ешпиньо стреля, но право в ръцете на Баривиейра. До края не стана нищо интересно и сблъсъкът ще се реши на реванша в Разград, който е на 18 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА