Last news in Fakti

4 Март, 2015 23:44 1 437 0

Челси и Юнайтед с минимални, но ценни победи

  • манчестър юнайтед-
  • йънг-
  • нюкясъл-
  • челси-
  • уест хям-
  • азар
Челси и Юнайтед с минимални, но ценни победи - 1
Снимка: БТА/АР
Манчестър Юнайтед постигна победа с 1:0 при визитата си на Нюкасъл в среща от 28-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Сейнт Джеймсис Парк". Отборът на Луис ван Гаал демонстрира активна игра по време на мача и създаде добри голови положения, като в крайна сметка заслужено стигна до успеха.
 
Този път Руни действаше като централен нападател, а не като халф, а Фалкао бе забит на пейката за гостите.
 
Единственото попадение бе дело на Ашли Йънг в 89-ата минута.

 

Челси победи Уест Хям също с 1:0. Двата отбора сътвориха истински спектакъл на стадион „Ъптън парк”, изпълнен с красив и бърз футбол и много опасности пред двете врати.
 
Успехът за гостите обаче дойде със спорен гол на Еден Азар през първото полувреме, при който останаха сериозни съмнения за засада. С 3-те точки Челси събра 63 т. и запази аванса си на върха пред Манчестър Сити на 5 т. Освен това лондончани са и с мач по-малко.
 
Черната серия на „чуковете” без победа във Висшата лига пък се увеличи на 7 двубоя – 4 поражения и 3 равенства. За последно те подчиниха Хъл Сити с 3:0 на 18 януари. Това е и втора поредна загуба за тима в лондонско дерби, след като в миналия кръг отстъпи с 1:3 от Кристъл Палас. Така Уест Хям се смъкна на 10-та позиция, оставяйки с 39 т.
 
Мениджърът на Уест Хям Сам Алардайс заложи на най-добрите си налични футболисти. Атаката поведе Диафра Сако, който в задни позиции беше подпомаган от Стюърд Дауининг и Енер Валенсия. Алекс Сонг пък беше оставен на резервната скамейка, а специалистът заложи на трима опорни полузащитници в лицето на Кевин Нолан, Кояте и Марк Нобъл.
 
В отсъствието на наказания Неманя Матич, Жозе Моуриньо отново пусна Курт Зума като опорен халф, а предни позиции заложи на обичайното трио – Оскар, Еден Азар и голмайстора на отбора Диего Коста.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА