Last news in Fakti

6 Март, 2015 17:15 4 224 1

10-те най-богати футболисти в света

  • футболисти-
  • кристиано роналдо-
  • най-богати

Кристиано Роналдо е номер едно със състояние от 152 млн. паунда

10-те най-богати футболисти в света - 1
Снимка: БТА/AP

Кристиано Роналдо оглави класацията на най-богатите футболисти в света, съобщи goal.com

Звездата на Реал Мадрид и настоящ носител на „Златната топка“  се радва на състояние от 152 млн. паунда. Класацията се изготвя на базата на парите, които футболистите  получават  от заплати, бонуси и рекламни права. Португалецът , който през миналата година триумфира в Шампионската лига с „белия балет“, оглавява класацията за втора поредна година.

На второ място се нарежда вечния му конкурент Лионел Меси. Звездата на Барселона има състояние от 145 млн. паунда. Далеч зад двете суперзвезди на модерния футбол се нарежда бразилецът Неймар, който е спечелил 97.9 млн. паунда.

Четвърти е нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович, в чиито банкови сметки има 76.1 млн. паунда. Той е следван от нападателя на Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни със 74.6 млн. паунда.  Шестото място е за носителят на „Златната топка“ Кака, който през следващия сезон ще играе за американския Орландо Сити. Той има 69.6 млн. паунда.

Седми е Самуел Ео'О, който е събрал 63.1 млн. паунда. След него се нарежда легендата на Реал Мадрид Раул със състояние от 61.6 млн. паунда. Деветото място е за бразилецът Роналдиньо, който се радва на 60.2 млн. паунда. Десети  е легендата на Челси и настоящ футболист на Манчестър Сити Франк Лампар, който има състояние от 58 млн. паунда. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    0 0 Отговор
    Роналдо е най силня фудболист