Last news in Fakti

24 Март, 2015 15:59 720 0

Преизбраха Мишел Платини за президент на УЕФА

  • мишел платини-
  • уефа-
  • президент

Той получи трети пореден мандат

Преизбраха Мишел Платини за президент на УЕФА - 1
Снимка: БТА/AP

Мишел Платини беше преизбран за президент на УЕФА, съобщи „Скай Спорт“.

Французинът нямаше никаква конкуренция в изборите за глава на Европейската футболна централа и получи трети четиригодишен мандат. Това стана на 39-тия редовен конгрес на УЕФА във Виена.

За първи път бившия трикратен носител на „Златната топка“ бе назначен на поста през 2007 г., когато наследи Ленард Йохансон.  През миналата година Платини ясно заяви, че не смята да се кандидатира за президент на ФИФА, въпреки своето неодобрение към кандидатурата за пети мандат на Сеп Блатер. В речта си след преизбирането той наблегна на проблема с хулиганството по стадионите.

„Това значи повече за мен, от колкото бихте могли да си представите. Аз знам, че  мога да разчитам на вас и вие знаете, че можете да разчитате на мен. Искам да изразя нашата любов и уважение към ФИФА. И заради тези любов и уважение ние искаме да сме перфектни.

В никакъв случай не бива да се връщаме в онези тъмни дни, в които фанатици и хулигани стреляха по стадионите и влияеха на случващото се на терена. Някои от нас са преживявали подобни неща. При мен това се случи точно преди 30 години. Никой не иска това да се повтори. Нуждаем се от силни европейски закони за забрани за достъп до стадионите.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА