Last news in Fakti

28 Март, 2015 19:37 864 0

Исландия с нов успех по пътя към Евро 2016

  • исландия-
  • казахстан-
  • факти.бг

Островитяните разбиха Казахстан с класическото 3:0 като гости

Исландия с нов успех по пътя към Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Исландия продължава да впечатлява в мачовете си по пътя към Евро 2016.

Днес "северняците" постигнаха  четвърта победа в квалификациите и гледат все по уверено към първенството във Франция.

Островитяните взеха три точки при гостуването си на Казахстан след победа с 3:0. Исландците откриха резултата още в 20-ата минута, когато ветеранът Ейдур Гудьонсен получи топката на границата на наказателното поле и с премерен удар даде преднина на тима си.

12 минути по-късно гостите стигнаха до втори гол. При едно центриране от фаул Биркир Бярнсон удвои с глава.

През втората част домакините се опитаха да тръгнат по-напред в атаката в търсене на някакъв обрат, но възпитаниците на Лаш Лагербек се отбраняваха спокойно и не допуснаха много опасности пред вратата си.

В самия край на мача Исландия стигна до трети гол, който също бе дело на Бярнсон. Халфът на Пескара получи топката на границата на наказателното поле и стреля, ударът му рикошира в защитник на домакините и влезе във вратата. Така Исландия събра 12 точки в Група "А" на квалификациите за Евро 2016.

С това островитяните се изравниха с водача в Чехия, който обаче е с мач по-малко. Казасхтан пък е на последно място с една точка.

Припомняме Ви, че тази сутрин срещата попадна в Прогнозата на деня, коятоекипът на Факти.бг Ви предостави. Така от 7 избора имаме 5 познати за месец март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА