Last news in Fakti

31 Март, 2015 11:28 625 2

България ще има участник на Световното по снукър

  • световно първенство-
  • снукър-
  • велинов-
  • българия

Това е невероятно признание, коментира Олег Велинов

България ще има участник на Световното по снукър - 1
Снимка: БТА/АР
С цел развитие и популяризиране на снукъра Световната професионална билярд и снукър асоциация (СПБСА) увеличава броя на квалификантите за Световното първенство по снукър тази година с общо 16 места. СПБСА ще раздаде 16 уайлдкарти, предвидени за бивши световни шампиони и за състезатели от държави със силен потенциал и осезаемо развитие на снукъра.
 
Предстедателят са СПБСА Джейсън Фъргюсън е изключително доволен от блестящо проведения ранкинг турнир от световния тур за сезон 2014/2015 на българска земя и изпрати една от уайлд картите на Българска снукър федерация (БСФ).
 
Управителният съвет на БСФ взе решение да организира квалификационен турнир и да покани първите четирима в България. Според настоящата ранглиста това са 1. Георги Величков, 2. Братислав Кръстев, 3. Христо Сираков и 4. Ивайло Пеков.
 
"Жестът на СПБСА е огромна чест и невероятно признание за българския снукър. Горди сме от факта, че нашето знаме ще се развее в "Крусибъл", доволен е председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    БРАВО!!!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Много добра новина. Дано имаме достойно представяне. Успех и на четиримата независимо кой ще спечели квалификационния турнир.