31 Март, 2015 20:15 1 639 0

Мачове на килограм ни очакват тази вечер

  • англия-
  • италия-
  • холандия-
  • испания-
  • приятелски-
  • футбол

Два мегасблъсъка се открояват сред многото приятелски срещи

Мачове на килограм ни очакват тази вечер - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Италия и Англия се изправят един срещу друг в един от най-интригуващите контролни мачове днес, като историята ни учи, че мачовете между двата футболни титана винаги крият много интрига, независимо от важността на срещата.

Най-големия акцент в английския лагер определено пада върху младата звезда на Тотнъм – Хари Кейн, който дебютира по фантастичен начин за англичаните, отбелязвайки гол след само 78 секунди игра в евроквалификацията срещу Литва, спечелена убедително от „трите лъва“. Очаква се той да започне мача, като най-вероятно селекционера Рой Ходжсън ще му гласува все по-голямо доверие занапред. Предполага се, че трети мач за отбора може да запише и Райън Бертранд.

Антонио Конте също също ще предпочете  да „напипа“ състава си. Грациано Пеле ще замени намиращият се в изключително слаба форма Чиро Иммобиле на върха на атаката за „адзурите“, като негов партньор ще бъде дебютиралия срещу България – Едер, който не само записа първи мач за тима, но и се разписа с красиво попадение.

В друга, много интересна среща, Холандия посреща европейския шампион Испания на „Амстердам Арена“ в повторение на финала за световната купа от 2010 година. „Лалетата“ са остро критикувани, след като се издъниха на собствен терен срещу Турция в последната си евроквалификация.

Наред със всички контроли, Израел и Белгия ще изиграят първия мач по между си в група „B” от квалификационния цикъл за Евро 2016. Домакините са втори в групата с 9 точки, плътно следвани от „червените дяволи“, които са с 8. Двубоят е с изключително голям залог, като и двата тима имат добър шанс да настигнат лидера Уелс, който има в актива си 11 точки, но и мач повече.

Измежду другите интересни сблъсъци тази вечер се отличават Словакия – Чехия, Швейцария – САЩ и Португалия – Кабо Верде. Другите проверки са Русия - Казахстан, Украйна - Латвия, Люксембург - Турция и Австрия - Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА