Last news in Fakti

1 Април, 2015 16:40 983 0

От Ferrari: Формула 1 трябва да е по-достъпна

  • ferrari-
  • формула 1-
  • отборен директор-
  • маурицио аривабене

Маурицио Аривабене се обяви против високите цени за участие в шампионата

От Ferrari: Формула 1 трябва да е по-достъпна - 1
Снимка: БТА/ АР

Отборният шеф на Ferrari Маурицио Аривабене излезе с изказване, че според него Формула 1 трябва да бъде „по-достъпна“ отколкото е сега. Въпреки че тимът му е един от най-богатите при най-бързите мъже на планетата, Аривабане не е съгласен с изключително високите цени, които отборите плащат за участие.

„Трябва да дадем всичко от себе си, за да направим Формула 1 възможно най-достъпна. За момента всички са особено посветени на идеята, но ще отнеме време.“ – заяви пред AUTOSPORT шефът от „Скудерия“.

Аривабене направи и друго интересно изказване пред Motorsport-Total.com , в което намекна зависимостта на Формула 1 от Ferrari. “Спортът ще загуби между 60 и 70% от цялата си стойност без Ferrari. От личен опит ви казвам, че около 60, 70% от италианските знамена, а и не само са „червени“. Това дава стойността на Ferrari, която другите тимове нямат“. – сподели той.

Аривабене е третият човек, който стъпи на длъжността отборен директор във Ferrari през 2014 година, като преди това няма никакъв предишен опит във Формула 1.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА