Last news in Fakti

18 Април, 2015 15:43 703 0

Бердих отнесе Монфис и е на финал

  • бердих-
  • монфис-
  • надал-
  • джокович-
  • тенис-
  • монте карло-
  • masters

Чешкият тенисист разби французина с 6:1, 6:4 в Монте Карло

Бердих отнесе Монфис и е на финал - 1
Снимка: БТА/АР

Томаш Бердих победи Гаел Монфис с 6:1, 6:4 на полуфиналите на тенис-турнира от сериите Masters в Монте Карло и ще търси първата си титла от надпреварата в утрешния финал. Опонентът му ще стане ясен след изиграването на двубоя между Рафаел Надал и Новак Джокович.

В първия сет чехът се отчете с много добро подаване, силни и точни удари от основната линия, които затрудниха максимално Монфис, който не намираше отговор и често правеше непредизвикани грешки.  Бердих заключи частта с категоричното 6:1, реализирайки два пробива срещу противника си, който успя да спечели едва 33 % от точките си на първи сервис през целия сет.

Проблемите на французина продължиха и през втората част и той допусна още един ранен пробив за 0:1 гейма. Все пак атлетизмът и страхотната физическа поготовка спасиха за момент Монфис, който след невероятна борба  във втория гейм на втория сет успя да се добере до изравняване да резултата. Последва нов спад в играта му и резултатът отново набъбна със затвърден пробив отстрана на Бердих 1:3. До края на мача не последваха изненади и по този начин чехът достигна първия си финал на турнира в Монте Карло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА