Last news in Fakti

19 Април, 2015 09:20 1 069 0

Ювентус подпечата титлата с победа над Лацио

  • ювентус-
  • лацио-
  • серия а-
  • титла-
  • карлос тевес

Головете за Юве вкараха Карлос Тевес и Леонардо Бонучи

Ювентус подпечата титлата с победа над Лацио - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус победи Лацио у дома с 2:0 в среща от 31-ия кръг на италианското първенство.

„Бианконерите“ прекъснаха серията от осем поредни победи на втория в класирането и дръпнаха с 15 точки в таблицата, с което си подпечатаха спечелването на четвърта поредна титла в калчото.

Карлос Тевес даде преднина на домакините в 17-ата минута. Аржентинецът бе изведен от Артуро Видал и след мощен спринт прати топката във вратата на „орлите“. В 28-ата минута защитникът Леонардо Бонучи удвои резултата след груба грешка в отбраната на гостите и точен удар от границата на наказателното поле.

Лацио завърши срещата с човек по-малко, след като в 89-ата минута Данило Каталди бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение.

Ювентус е първи в класирането с актив от 73 точки, следван от Лацио с 58 и Рома с 57. „Вълците“ днес могат да изместят градския си съперник, ако победят Аталанта у дома.

От 21:45 часа българско време пък ще се изиграе дербито на Милано между Интер и Милан. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА