21 Април, 2015 01:00 843 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • примера дивисион-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид

Ето какво се случи в 32-рия кръг на испанското първенство

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР
32-ият кръг в Примера дивисион не промени статуквото на върха, след като лидера Барселона издържа сериозния тест и победи Валенсия. Реал Мадрид също достигна до логична победа над Малага, но контузии на Бейл и Модрич помрачиха успеха. Шампионите от Атлетико взеха своето срещу борещия се за оцеляване тим на Депортиво. 

Ето и всички резултати: 

Барселона - Валенсия - 2:0

Лидерът Барселона направи нова крачка към титлата в Примера Дивисион, след като днес "лос кулес" спечелиха с 2:0 дербито от 32-ия кръг с Валенсия на "Камп Ноу".

Луис Суарес в началото и Лионел Меси в края донесоха три точки на "блаугранас". Валенсия пък остава на четвърта позиция в таблицата с актив от 65 точки на сметката си.

"Прилепите" също можеха да вземат нещо от двубоя, но възпитаниците на Нуно направиха някои пропуски пред вратата на Клаудио Браво. В това число влиза и дузпа, която Дани Парехо пропусна още в десетата минута на сблъсъка.

Реал Мадрид - Малага - 3:1

Реал Мадрид остана на 2 точки от лидера Барселона, след като победи очаквано Малага с 3:1 на своя „Сантяго Бернабеу“.

Успехът обаче не дойде лесно, като домакините може би изиграха двубоя и с мисъл за предстоящия реванш срещу Атлетико. Те не доминираха както обикновено, но успяха да вкарат два гола. Скоро след втория обаче, гостуващия тим върна попадението, но в края Роналдо отбеляза дежурния си гол. 

Феновете обаче не успяха да се зарадват особено на триумфа, защото Гарет Бейл и Лука Модрич получиха контузии и не е ясно дали няма да се наложи да почиват известно време, което би било огромно разочарование. 

Малага остава на 7-о място с 46 точки, но все още няма победа в Мадрид срещу Реал, като серията достигна до 39 срещи.

Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид - 1:2

Атлетико Мадрид се откъсна с 4 точки аванс на третото място в Ла Лига след успех с 2:1 при гостуването на борещия се за оцеляване Депортиво Ла Коруня. Антоан Гризман бе героят на „дюшекчиите” с два гола през първата част.
 
Мачът започна двуостро, но все още настоящият испански шампион поведе с първата си добра възможност в петата минута.  Депортиво не се справи след центриране на Коке от свободен удар, Хименес прехвърли топката за Гризман, който не бе в засада и с ефектна задна ножица заби под гредата за 1:0.
 
Още една слаба изява в защита за Ла Коруня струва на домакините втори гол. Хесус Гамес спечели тъч и хвърли дълго в наказателното поле, никой не изчисти и кълбото стигна до Гризман, който без да се бави наниза в долния ъгъл на ядосания Фабрисио за 2:0 в 22-ата минута.
 
През втората част отборът на Диего Симеоне чакаше на контри и Фабрисио направи двойно спасяване след изстрели на Раул Гарсия и Гризман.

Френският национал пропусна още два отлични шанса да реши мача, а вратарят Фабрисио направо изуми гостите като хвана още две наглед невъзможни положения след изстрели отблизо на Фернандо Торес и Раул Гарсия.

Веднага след тези спасявания Ла Коруня върна един гол. Защитникът Сидни изненадващо премина през трима вляво и центрира за Ориол Риера, който на близката греда матира Облак с глава за 1:2.
 
До края Депортиво натискаше, но Атлетико издържа и спечели важни три точки.
 
Атлетико Мадрид вече е с 69 точки на третата позиция, а Депортиво остана на 18-о място с 28.

Атлетик Билбао - Хетафе - 4:0

Атлетик (Билбао) разби като домакин Хетафе с 4:0. Гостите останаха с човек по-малко още преди почивката, тъй като Емилиано Веласкес (’44) получи директен червен картон за нарушение в пеналта, а после Ариц Адурис откри резултата от отсъдената дузпа. Това сякаш пречупи Хетафе и през второто полувреме на терена имаше само един отбор – този на баските.

Те вкараха за 2:0 още със самото начало на втората част, когато точен отново бе Адурис. В 79-ата минута Маркел Сусаета подаде за попадението на Ибай Гомес, а три минути преди края сам вкара топката във вратата на гостите, оформяйки крайния резултат.
 
Успехът бе първи за Атлетик (Билбао) от три мача и тимът вече е на осмо място с 43 точки. Хетафе пък е 13-и с 36 в своя актив.

Райо Валекано - Алмерия - 2:0

Райо Валекано спази традицията и победи Алмерия в Примера дивисион. В среща от 32 кръг мадридският тим се наложи с 2:0 като домакин. Това е четвърти успех за Райо Валекано над Алмерия в испанския елит, като при три от тези победи „пчеличките“ не допуснаха гол.

Антонио Амая откри резултата в 23-ата минута, когато с глава засече центриране на Зе Кастро отдясно. Венецуелският национал Николас Федор-Мику гарантира победата на домакините с попадението си в последната минута на мача. Той се разписа на празна врата след пас на Гаел Какута. Попадението на Мику беше гол № 700 за Райо в Примера дивисион.
 
С този успех Райо Валекано излезе на единадесето място в класирането с 41 точки, докато Алмерия остана на 17-то място.

Гранада - Севиля - 1:1

Отборът на Севиля стигна само до равенство при гостуването си на Гранада. Двубоят приключи при резултат 1:1, като и двата гола бяха дело на един и същи футболист на Гранада – Диего Маниз.

Гранада откри резултата в 16-ата минута, когато централният защитник бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и след центриране от корнер, с глава засече топката за 1:0.
 
По ирония на съдбата обаче, Маниз се превърна и в антигерой за своите, след като в началото на второто полувреме вкара нов гол, но този път в грешната врата. След атака по дясното крило за Севиля, топката бе центрирана остро по земя, а бранителят на Гранада, в опита си да изчисти, я засече в собствената си мрежа.
 
Така двата тима поделиха точките, а Севиля остана на петото място във временното класиране. Гранада е на предпоследното място в Примера дивисион.

Виляреал - Кордоба - 0:0

Виляреал изненадващо не може да бие последния в Примера дивисион Кордоба и записа първо равенство през сезона на „Ел Мадригал” след 0:0. Джоел Кембъл тресна гредата на гостите още в 5-ата минута, а в средата на първата част Жерар Морено за втори път нацели гредата на опашкарите в Ла Лига.

Кордоба рядко играеше с топката, но можеше да поведе след шут на Бебе, който бе избит от Асенхо.
 
Хуан Карлос изби удар с глава на Денис Черишев над вратата в началните минути на второто полувреме, а след час игра Флорин Андоне с глава изпусна златен шанс да даде аванс  на Кордоба. Джоел Кембъл изпусна още две възможности до кая и Виляреал се задоволи само с точка на свой терен.
 
„Жълтата подводница” е на шесто място с 52 точки, докато Кордоба си остана на дъното с 20 точки на 20-о място.

Ейбар - Селта Виго - 0:1

Селта закрепи позицията си в горната половина на таблицата на Примера дивисион след победа навън над борещия се за оцеляване тим на Ейбар. Тимът от Виго надделя с 1:0 с гол от дузпа преди почивката. 

Дуран Нолито реализира единственото попадение, което така и не беше върнато от домакините до края на двубоя и "небесносините" се поздравиха с трите точки. Друг е въпросът обаче, че те няма да им послужат на практика за нищо. 
 
Двата тима си поделиха инициативата, като първо Санти Мина можеше да открие за Селта още в 7-та минута, но не беше точен, а после Микел Аруабарена не се разписа за домакините от изгодна позиция. 
 
Михаел Крон Дели също пропусна шанс за Селта в 32-та минута, преди да се стигне до ситуацията за дузпата в 40-та минута. Дидак Вила Росейо свали играч на гостите в наказателното поле, реферът го видя и даде дузпа, от която Нолито беше безпогрешен - 1:0. 
 
Грешникът за Ейбар в тази ситуация имаше най-чистата възможност да изравни около края на мача, но не беше точен и в крайна сметка "небесносините" се поздравиха с трите точки. 
 
Така Селта събра актив от 42 точки и е на десетата позиция, с равен актив с деветия Еспаньол. Ейбар пък остана 14-и с 31 точки и е само с три повече от отборите, които са под чертата на изпадащите. 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА